IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE, BRANI ČOVIĆA: „U Sarajevu se vodi politika ‘kreni da nigdje ne stigneš’, …”

MILE Dodik izjavio je da je opstrukcija formiranja Vijeća ministara locirana u Federaciji BiH, gdje se „odugovlače sa uspostavljanjem vlasti“ …

BANJA LUKA: BiH, Vijesti Putovanja, Zanimljivosti… ponedeljak, 24.12. 2018… 10: 49… MILE, BRANI ČOVIĆA: „U Sarajevu se vodi politika ‘kreni da nigdje ne stigneš’, …”

Dodik je kazao da se u Sarajevu vodi politika “kreni da nigdje ne stigneš”.

Komentirajući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića da je uvjet za njegov glas za predsjedavajućeg Savjeta ministara podrška Akcion-om planu za članstvo (MAP) u NATO, Dodik je naglasio da i on može postav-ljati neke uslove, ali se pita gdje to vodi.

“Srpska je formirala svoje politike i spremni smo da konstituišemo organe na nivou BiH. Čak imamo i preporuke sa evropskog nivoa da se to učini što je prije moguće, onda zapadnemo u tu nemogućnost koja se zove Sarajevo, u kojem se stalno nešto kalkuliše na sitno i nikada se ništa ne može napra-viti na krupno”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

Čitaj još:   POZIV ministru da reaguje: SRBIJA PRISVOJILA MANASTIR MORAČA...

On je poručio da Republika Srpska nema namjeru da vodi politiku koja bi se odnosila na onemogućavanje funkcioniranja institucija, ali da se na primje-ru FBiH sada može vidjeti kako to izgleda.

Dodik je rekao da je spreman da se još ove sedmice održi sjednica Predsjed-ništva na kojoj bi Zoran Tegeltija bio imenovan za predsjedavajućeg Savjeta ministara, te podsjetio da prema zakonu u roku od 15 dana od formiranja Predstavničkog doma Predsjedništvo treba da donese odluku o imenovanju predsjedavajućeg.

“Taj zakon ne poštuju, ali se pozivaju na zakon kada je riječ o zastavi Repu-blike Srpske”, rekao je Dodik.

On je napomenuo da su i zvaničnici iz SDP-a i bloka koji je okupljen oko ove stranke postavili svoje uslove koji služe samo za propagandu.

“Realno, odnos snaga je takav da iz Republike Srpske dolazimo mi koji učes-tvujemo u institucijama BiH i spremni smo da radimo. Ako neko ne želi da radi, neka onda kažu. Meni je draže biti u Banjaluci nego u Sarajevu”, kazao je Dodik.

Čitaj još:   DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: "Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da..."

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

Komentariši