IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BANJA LUKA: Tukli Davora Dragičevića, novi SKANDAL policije…

„Idem da se uvjerim u njegovo zdravstveno stanje“, kazao je prilikom ula-ska u zgradu Tužiteljstva RS-a. “Juče nisam davao izjave, da ne naštetim Davoru i porodici…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Vijesti… srijeda, 26.12. 2018. 09: 49…   BANJA LUKA: Tukli Davora Dragičevića, novi SKANDAL policije…

Dragan Tolimir, advokat Davora Dragičevića otkrio da je bilo brutalnosti …

Sad ću da razgovaram s njime i onda ću razgovarati sa novinarima i reći sve što znam, a bilo je svačega“, kazao je Tolimir.

Kolega Feraget će doći između devet i deset, pa ćemo zajedno izaći.

U isto vrijeme banjalučka je policija legitimirala novinara portala “Buka” Elvira Padalovića, koji je došao da radi svoj posao – izvijesti o privođenju Davora Dragičevića u Tužilaštvo.

Nakon što im je Padalović pokazao dokumente, kratko su kazali: “Nije to on”!.

Prema ovome može se i danas očekivati da bude hapšenja novinara, kao i jučer, kada je priveden Vladimir Šušak, novinar BHRT-a, samo zato što je radio svoj posao.

Čitaj još:   BANJA LUKA: RS slavi 9. januar, genocid, zločine, etničko čišćenje, silovanja, logore... (foto)

Davor Dragičević sproveden je jutros na saslušanje u Okružno tužilastvo Banja Luka, koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Postupajući tužilac bi nakon saslušanja trebalo da odluči da li će za Dragičevića biti predložen pritvor.

On je jučer priveden, jer nije prihvatio poziv policije i nije se odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Davor Dragičević je tvrdio da je vrh MUPRS- a umiješan u ubistvo njegovog sina Davida, a taj slučaj nije rasvijeljen.

Privođenje Davora Dragičevića jučer je izazvalo proteste građana, koje nije dozvolila policija, jer nisu imali potrebno odobrenje…

(iBalkan.net)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši