IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

I TO JE BALKAN: Vođi i misterioznom muškarcu, putem čitulje, POSLALI PORUKU ROGANOVIĆEVIM UBICAMA?

Ubistvo Vladimira Roganovića nije uzburkalo samo crnogorske kriminalce već i tamošnje bezbjednosne službe…

BEOGRAD, PODGORICA: Regija, Crna Hronika, Vijesti …četvrtak, 27.12. 2018. 05: 59… I TO JE BALKAN: Vođi i misterioznom muškarcu, putem čitulje, POSLALI PORUKU ROGANOVIĆEVIM UBICAMA?

Radoje Zvicer, za kojim je Crna Gora raspisala potjernicu zbog sumnje da je kao jedan od vođa „kavačkog klana“ učestvovao u izvršenju krivičnih djela, dao je čitulju ubijenom Vladimiru Roganoviću.

Zvicer je, podsječaju beogradski mediji, u bjekstvu, dok je drugi vođa ovog klana Slobodan Kašćelan nedavno uhapšen i čeka se njegovo po planu izr-učenje Podgorici.

„Nije ti ravnog bilo! Voli te brat, Radoje Zvicer“, stoji u čitulji.

Druga čitulja stoji pored prve i glasi: „Da ovakvog momka prevare manek-eni i lisice, jednostavno ne ide. Poslednji pozdrav, bato“.

Ova likvidacija digla je veliku buru u crnogorskom kriminalnom podezmlju, a prepucavanje putem čitulja redovna je pojava u ovim krugovima.

Stoga postoje indicije da se upravo u drugoj čitulji direktno poziva na pora-vnanje računa Roganovićeve ekipe i njegovog ubice.

Saradnja bezbednosnih službi

Ubistvo Vladimira Roganovića nije uzburkalo samo crnogorske kriminalce već i tamošnje bezbjednosne službe.

Naime, prema njihovim informacoijama nekoliko osoba koje su bliske škaljarskom klanu, napustile su Crnu Goru samo dva dana prije ubistva Novljanina.

Čitaj još:   ŠTA JE VLADIMIR MARTINOVIĆ: Pravnik, poslanik, predsjednik Opštine, ekolog ili drvosječa... (foto)

Tu informaciju crnogorska policija dostavila je kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvetljavanju ovog zločina, a u čemu im pomažu i službe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Utvrdili su da su bezbjednosno interesantna lica bliska škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vrijeme zločina bila u zemljama Evropske unije.

Izvori bliski bezbjednosnim službama tvrde da već imaju određena sazna-nja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvov-alo više osoba.

Ko je Radoje Zvicer?

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove krimin-alne organizacije i sumnja se da je umiješan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu ove godine u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednj-em trenutku dojavljeno hapšenje, te je on utekao i nestao sa radara policijie.

Protekle sedmice u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokrtno-sti.

Čitaj još:   BEZ PARDONA ZA VULINA: "On bi kao ratovao, a ni vojsku nije služio"

izvor (Kurir.rs)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši