IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK U PODGORICI: MILO se POVLAČI, evo ko će da ga naslijedi…

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Crne Gore Milo Đukanović, ne može da bude na čelu ili užem rukovodstvu, povlači se sa svoje funkcije…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, Košarka, Vijesti … četvrtak, 27.12. 2018. 17: 59…  ŠOK U PODGORICI: MILO se POVLAČI, evo ko će da ga naslijedi…

Dosadašnji predsjednik Saveza, naime, mora da se povuče sa te funkcije, na kojoj je bio od 2011. godine, zbog novog Zakona o sportu, po kojem kao pre-dsjednik države (ili predsjednik partije) ne može da budu na čelu ili u užem rukovodstvu saveza…

Ako ne bude neočekivanih obrta, Veselin Barović, dosadašnji predsjednik Izvršnog odbora, biće novi-stari predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore, na čijem će čelu naslijediti Mila Đukanovića.

Dosadašnji predsjednik Saveza, naime, mora da se povuče sa te funkcije, na kojoj je bio od 2011. godine, zbog novog Zakona o sportu, po kojem kao predsjednik države (ili predsjednik partije) ne može da budu na čelu ili u užem rukovodstvu saveza.

“Nova zakonska rješenja donijela su i nove potrebe, da iz užeg sastava biramo novo rukovodstvo KSCG”, rekao je Đukanović na večerašnjoj svečanosti povodom proglašenja najboljih košarkaša i košarkašica u 2018. godini.

Čitaj još:   DRITAN Abazović urušio URU, gubi podršku birača, nižu se ostavke saradnika... (foto)

Barović je jedini kandidat Predsjedništva KSCG za izbornu Skupštinu, koja će biti održana 11. januara. On je već bio predsjednik KSCG, od 2000. do 2010. godine (kada ga je na kratko naslijedio Igor Lukšić), tokom kojih je KSCG postao i član FIBA.

“Na funkciji predsjednika proveo sam gotovo dva mandata, imao sam privilegiju da sarađujem sa vrijednim košarkaškim radnicima u Predsje-dništvu i stručnoj službi Košarkaškog saveza. Ovo je prilika da se svima zahvalim, jer da nije bilo njihovog predanog rada, ne bismo mogli da servisiramo potrebe klubova i reprezentacija.

Svima velika zahvalnost za doprinos i odgovornu saradnju. Veliko hvala i sponzorima koji su ispratili naše zahtjevne potrebe reprezentativnih selekcija”, dodao je Đukanović.

KSCG je uručio zahvalnice Ministarstvu sporta i Crnogorskom olimpijskom komitetu, kao i sponzorima koji su pomogli funkcionisanje Saveza u 2018. godini.

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši