IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČKO IPAK, SLAO MILETU POJAČANJE: Policajci iz Srbije su urlali: “Lezi, bre! Sedi dole, lezi!” (video)

BANJA LUKA: Regija,Crna Hronika, Vijesti … četvrtak, 27.12. 2018. 05: 49…VUČKO IPAK, SLAO MILETU POJAČANJE: Policajci iz Srbije su urlali: “Lezi, bre! Sedi dole, lezi!” (video) 

Ovu sumnju javno je iznio i Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, čije je hapšenje juče pokrenulo protest u Banjaluci, izjavivši za medije “postoje informacije” da su u akciji učestvovali “i specijalci koji nisu iz Republike Srpske”.

No, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović takve insinu-acije kategorički je pobio, te naglasio da se nijedan pripadnik MUP-a Srbije ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska – ni danas, niti prethodnih dana, javila je agencija Beta, a prenijeli mediji.

– Povodom informacija koje su se pojavile u dijelu javnosti da su pripadnici MUP-a Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci, želim da kažem da su svi koji to tvrde lažovi… Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Srbije u unutrašnje stvari drugih država – rekao je tom prilikom Stefanović.

Čitaj još:   JERUSALEM: Više od 100.000 Palestinaca klanjalo bajram- namaz u kompleksu Al- Aksa džamije... (foto i video)

 Ipak, pažljivim slušanjem glasova na snimku koji prikazuje jučerašnje hapš-enje predsjednika Gradskog odbora PDP- a zastupnika u NSRS Draška Stanivukovića, u zaglušujućoj buci uznemirenih građana i brutalne policije mogu se razaznati povici: “Lezi bre! Lezi, bre!”

Također, prilikom odvoženja Stanivukovića u policijsku stanicu, dok sa lisicama na rukama sjedi u vozilu, jasno se čuje policajac koji izgovara: Sedi dole!   

Čujete li i vi ove riječi na snimku?   

http://iBalkan.netD

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši