IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem proteste…

Mile Dodik najavio je da će, ukoliko uskoro ne bude tužilačke odluke u slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, lično pozvati građane na proteste pred banjalučko Okružno javno tužilaštvo…

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Putovanja, Vijesti…petak, 28.12. 2018. 06: 49… DODIK: Tužilaštvo da se oglasi o Davidovom ubistvu ili lično organizujem proteste…

“Ako za mjesec-dva dana ne bude te odluke, pozvaću građane pred tužila-štvo da ih izbacimo iz njihovih kancelarija, jer oni ne rade dobro svoj posao. I neka misle šta god hoće. Oni su bili dužni da objasne javnosti o čemu se tu radi, a ne da to ja radim, ili neko drugi. Ovo je nedopustivo”, naveo je Dodik podsjetivši da je pravosudni sistem u BiH kreirala međunarodna zajednica.

Istakao je da je trebalo da članovi grupe Pravda za Davida demokratskim pritiskom na tužilaštvo istraju na svojim zahtjevima da se riješi taj slučaj, kao i da se smijene ljudi iz tužilaštva koji su odgovorni.

“I dalje sam spreman da sjednem i da razgovaram i s Davorom Dragičević-em, njegovim timom i bilo kojom osobom iz grupe Pravda za Davida”, dod-ao je MILE Dodik i istakao da se slaže i da se slučaj prebaci u državno tuž-ilaštvo i da žali što je Dragičević fokus svog dijelovanja prebacio na instit-ucije RS, što je, kaže, pogrešno.

Čitaj još:   TRAGIČAN SLUČAJ: Parkirao se da nešto kupi, lopovi mu ukrali i auto i bolesnu ženu... (foto)

MILE Dodik je podsjetio da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv policajaca za koje je postojala sumnja da su napravili propuste tokom istrage tog sluč-aja, ali da nije dokazana nikakva krivica ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača i da zato neće biti smijenjen. Naveo je da ne štiti nikoga, ali da se ovaj predmet mora riješiti u institucijama, te da je i vlastima RS stalo da se predmet riješi i personalno će tražiti odgovornost tužioca, jer, kako je naveo, nisu reagovali devet mijeseci i ne mogu se kriti iza nezavisnosti.

MILE Dodik je istakao i da je, nažalost, slučaj stradanja tog banjalučkog mla-dića politizovan…

“Mislim da je okupljanje na Trgu Krajine odavno dobilo političku dim-enziju”, dodao je MILE Dodik.

http://iBalkan.net

Čitaj još:   EMIR NA PLAŽU U HRVATSKOJ DONIO PEČENO PILE I PAŠTETU: "Neka oni brišu prašinu po praznim stolovima..." (foto)
ČISTA PROVOKACIJA: MILE Dodik odbacuje izvještaj o Srebrenici???

MILE Dodik je nedavno najavio da će tražiti da parlament Republike Read more

Komentariši