IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Binali Yildirim, kandidat AK Partije za gradonačelnika Megapolisa…

Predsjednik Republike Turske, a ujedno i predsjednik AK Partije Redžep Tajip Erdogan predstavio je u Istanbulu kandidate AK Partije za 36 od ukupno 39 istanbulskih općina te Binalija Yildirima za kandidata za poziciju gradonačelnika Istanbula…

ISTANBUL: Turska, Zanimljivosti, Vijesti,…subota, 29.12. 2018. 15: 59… ISTANBUL Binali Yildirim, kandidat AK Partije za gradonačelnika Megapolisa…

Bivši premijer i aktuelni predsjednik parlamenta Republike Turske Binali Yildirim predstavljen je danas u Istanbulu kao kandidat Stranke pravde i razvoja (AK Partije) za gradonačelnika Istanbula na predstojećim lokalnim izborima u Turskoj, koji će biti održani 31. marta 2019. godine…

Stranka pravde i razvoja predstavila je tako kandidate za istanbulske opći-ne Adalar, Arnavutkoy, Atasehir, Avcilar, Bagcilar, Bahcelievler, Bakirkoy, Basaksehir, Bayrampasa, Beykoz, Beylikduzu, Beyoglu, Buyukcekmeče, Čatalca, Čekmekoy, Esenler, Esenyurt, Eyupsultan, Fatih, Gaziosmanpaša, Gungoren, Kadikoy, Kagithane, Kartal, Kucukcekmece, Pendik, Sancaktepe, Sariyer, Sultanbeyli, Sultangazi, Šile, Šišli, Tuzla, Umraniye, Uskudar i Zeyt-inburnu…. 

U tri preostale istanbulske općine, Bešiktašu, Maltepeu i Silivriju, AK Partija nije dala svoje kandidate, a u skladu s ranijim dogovorom sa Strankom nacionalnog pokreta (MHP) o zajedničkom djelovanju na lokalnim izborima. Tako su u pomenute tri općine predstavljeni kandidati ispred MHP- a. 

Čitaj još:   Vujović: Ili DF ili EVROPSKA CRNA GORA

Erdogan je u kratkom obraćanju nakon što je otkrio ime kandidata za grad-onačelnika Istanbula poželio Yildirimu sreću i uspjeh te naglasio kako je on kandidat za grad za koji je čuveni vojskovođa Napleon Bonaparta kazao: “Ukoliko bi svijet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad”. 

Yildirim je u, također kratkom obraćanju, istakao kako se AK Partija u prethodnom periodu mnogo trudila i radila da bi poboljšala kvalitet života građana Istanbula te je nabrojao i brojne realizirane projekte u ovom gradu. 

“U našem parlamentu su predstavnici različitih partija i političkih opredjeljena. No, ja sam tamo bio predsjednik svakog od njih. I ovdje ću, isto tako, biti gradonačelnik svakog stanovnika Istanbula”, poručio je Yildirim.

http://ibalkan.net

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more

Komentariši