IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKUPILE SE SARAJLIJE: Brega posvetio koncert rodnom gradu, hladnoća im nije mogla NIŠTA… (video)

Legendarna sarajevska grupa Bijelo dugme održala je danas dugoočekivani koncert na Bjelašnici u sklopu manifestacije “Hajdemo u planine”…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti… subota, 29.12. 2018… 21: 59…  SKUPILE SE SARAJLIJE: Brega posvetio koncert rodnom gradu, hladnoća im nije mogla NIŠTA…

“Hajdemo u planine”, zajedno je bilo više od 10.000 ljudi i ozvančen početak zimske sezone na ovoj olimpijskoj ljepotici…

Koncert je počeo pesmom “Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad Bosne”, nakon čega su usledili hitovi “Napile se ulice” i “Nakon svih ovih godina”.

Goran Bregović koncert je, inače, posvetio svom rodnom gradu i nije krio što su sa njim scenu delili Mladen Vojičić Tifa iAlen Islamović.

Žurka je trajala više od dva sata, a publika je sve vreme uglas pevala hitove zajedno sa Dugmetom. Niske temperature nisu pokvarile zabavu.

Čitaj još:   DODIKU SE NEĆE SVIDJETI: EUFOR, UPUTIO OTVORENU PRIJETNJU...

Na koncertu okupile su se sarajlije iz čitave Evrope!


Koncert je nosio naziv “Hajdemo u planine” po pjesmi koja je korištena kao promotivna pjesma KJKP ZOI'84 1986. godine, a spotovi su snimani upravo na Bjelašnici. Zvijezda promotivnih spotova bio je Branko Đurić Đuro.
 
Bijelo dugme u sastavu Alen, Tifa i Brega već je mjesecima na turneji po Evropi, a prošle godine su bili i u Australiji. Gdje god su se pojavili punili su koncertne dvorane, a ne sumnjamo da je i lokacija na Bjelašnici bila puna fanova koje su zabavili uz poznate pjesme.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši