IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: DRŽAVA MORA DA PLATI ODŠTETU ŠARIĆIMA: 103.000 eura Dušku jer je tri i po godine bio u pritvoru…

Pljevljak Duško Šarić, brat Darka Šarića, odlukom Osnovnog suda u Pljevljima dobiće od države 103.000 eura odštete zbog neosnovanog pritvora…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 30.12. 2018. 10: 59… PLJEVLJA: DRŽAVA MORA DA PLATI ODŠTETU ŠARIĆIMA: 103.000 eura Dušku jer je tri i po godine bio u pritvoru…

Prema pravosnažnim presudama, Šarić je tri i po godine neosnovano prov-veo u pritvoru. Presudu kojom je Šariću dodijeljena navedena odšteta don-ijela je sudija Marina Jelovac, nakon što je Šarić oslobođen svih optužbi za pranje novca, zbog čega je tužio državu Crnu Goru za neosnovan boravak u pritvoru, piše Dan.

Duško Šarić se nedavno požalio u pljevaljskom sudu, prilikom davanja iskaza po tužbi protiv države Crne Gore, da se zbog nervoze u zatvoru ugojio 20 kilograma, da ga je supruga nakon dvije i po godine boravka u pritvoru ostavila, kao i da su njegova djeca pretpjela mnoge nedaće dok je bio u zatvoru. Šarić je tom prilikom kazao da se njegov sin nije mogao upi-sati u predškolsku ustanovu u Beogradu, jer je on bio javno satanizovan u medijima.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Tužilaštvo formiralo predmet protıv MILANA Lekića, zbog svadbenog poklona...

“Nema tog novca koji mi može nadoknaditi tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru”, rekao je tom prilikom u pljevaljskom sudu Duško Šarić i zatražio odštetu od 200 hiljada eura.

Sudija Jelovac je, ipak, presudila da Šarića sleduje odšteta od 103.000 eura, odnosno da je ta suma srazmjerna šteti koju je pretrpio.Prije ove odluke Jovica Lončar, koji je bio optužen sa Šarićem, dobio je 106.000 eura zbog neosnovanog pritvora.

Duško Šarić je bio osumnjičen za pranje više miliona eura stečenih nav-odnom prodajom narkotika. Tokom četiri godine izrečene su tri osuđuj-uće presude, ali su sve oborene, pa je predmet završio pred Apelacionim sudom, koji je na kraju pravosnažno oslobodio njega i Lončara. Odluku o njihovom oslobađanju donio je Vrhovni sud Crne Gore, koji je samo potvr-dio prethodnu oslobađajuću presudu.

izvor agencije

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

Komentariši