IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST OD KOJEG SE RS TRESE, DAVID SA TRGA: “Ne idem dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli me ubiju i da unište grupu ‘Pravda za Davida'”

Počeo veliki protest na Trgu Krajine u Banjoj Luci. Građani su se počeli VEĆ okupljati nakon 17 sati. Davor Dragičević je najavio da se neće micati s trga dok se ne ispune njegovi zahtjevi…

Banja Luka: BiH, Crna Hronika, Vijesti… nedelja, 30.12. 2018. 19: 59… PROTEST OD KOJEG SE RS TRESE, DAVID SA TRGA: “Ne idem dok se ne ispune moji USLOVI, htjeli me ubiju i da unište grupu ‘Pravda za Davida'”

Davor Dragičević došao je na Trg Krajine oko 17.45. Rekao je da ostaje na trgu sve dok se ne ispune njegovi uslovi.

– Nemam gdje. Na grob ne mogu, u kuću ne mogu. U tvoju sobu ne mogu, nema tebe, nema mene. Oni, svi živi i zdravi i kažu da sve funkcioniše. Zaht-jevi nisu bili napamet, stari su osam mjeseci i predati SIPA-i, poručio je dan-as Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, obraćajući se danas na skupu u Banjaluci.

On je u emitovnom govoru ponovio da je vrh policije Republike Srpske od-govoran za ubistvo mladića.

”Dok se moji zahtjevi ne ispune, ja ovdje nisam da rušim nikog. Ja ću vas pravno srušiti, komplet državu. Ispred metalske škole ste ga oteli, snimak postoji. Svi vi koji hoćete da rušite nešto i nekoga. Ne budem li ja i ovi ljudi oko mene, ne budem li dobio ispunjenje ovih zahtjeva, znam kako ću vas bez pravde srušiti”, rekao je on.

Čitaj još:   PRAVDA ZA DAVIDA, MOTIV UBISTVA: Advokat, otkrio da je mladić znao previše... (video)

Ponovio je svoj stav o Miloradu Dodiku, predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

‘Eto vam, međunarodna zajednicu, sad dajte podršku Lukaču, Dodiku, kao i svim pripadnicima MUP-a. Milorad Dodik je najveći zločinac i Dragan Lukač, te je pozvao majku ubijenog mladića”, naglasio je on.

“Tražim smjene i ostavke. Slučaj ubijstva mog sina će ići na Tužilaštvo BiH. Neki kažu da ja uz pomoć Britanaca rušim RS. Neka EU stane na stranu Lukača i neka dozvoli da nas sve pobiju, ali ja to više neću dozvoliti. Ne idem odavde. Moj ultimatum nije od jučer. Sve to ima u SIPA-i i Tužilaštvu. Ubili su mi dijete, a mene su uhapsili za dvije minute. Htjeli su da me ubiju i na taj način unište grupu ‘Pravda za Davida’,  kazao je Dragičević.

“Mom djetetu su rekli da mu je otac ubijen. Ja odavde ne idem, a neka mi rade što hoće. Ako policija prva krene, tu su novinari. Neću čekati da me ubiju. Šest dana su ga držali. Neka austrijska vlada priloži snimak s Raiffeisen banke”, dodao je  Dragičević.

Podsjetimo, Davor Dragičević objavio je jučer otvoreno pismo vladajućima i javnosti sa svojim zahtjevima:

Čitaj još:   Majka ubijenog Davida: Specijalci uhapsili Davora, niko ne zna gdje se nalazi...

“Zahtjev za ostavku

1. Dragana Lukača
(ministar unutrašnjih poslova RS-a)

2. Darka Ilića
(načelnik uprave za organizirani kriminal)

3. Darka Ćuluma
(direktor policije RS-a)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši