IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIJEG I LED NAPRAVILI HAOS: Putevi u BiH jedva prohodni, mraz sve okovao…

Snijeg koji je počeo u toku noći da pada u BiH otežava saobraćaj, a posebno su ugroženi putevi od Sarajeva ka Foči, Konjicu i Kladnju, saopštio je Auto-moto klub BiH…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, Vijesti, četvrtak,03.01. 2018. 09:19… SNIJEG I LED NAPRAVILI HAOS: Putevi u BiH jedva prohodni, mraz sve okovao…

četvrtak 03.01.2019.
Osjetno niže temperature u cijeloj zemlji, uz padavine i preovladavajuće sjeverno strujanje, uzrokovaće probleme većini populacije. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće tokom cijelog dana, te po mogućnosti maksimalno reducirati boravak na otvorenom, naročito hronični bolesnici, starije osobe i djeca. 

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -16, Ivan Sedlo -7, Sokolac -6, Sarajevo -5, Bugojno i Livno -4, Srebrenica -3, Gradačac, Tuzla i Zenica -2, Zvornik -1, Brčko, Doboj, Prijedor i Sanski Most 0, Banja Luka, Bihać, Bijeljina i Široki Brijeg 1, Trebinje 2, Mostar i Stolac 3, Neum 4°C.

Zbog snijega koji je noćas padao i još pada u pojedinim predjelima BiH, saobraćaj se odvija nešto sporije. Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Čitaj još:   SNAŽEN ZEMLJOTRES u Mediteranu: Magnituda 5,9 stepeni po Richteru, zatresao, Tursku, Grčku i Kipar... (foto)

Posebno izdvajamo dionice: Sarajevo- Olovo- Kladanj, Sarajevo- Konjic, Sarajevo-Foča, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Jajce-Donji Vakuf-Travnik, Bugojno-Kupres, te šire područje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm… 

Preko prevoja Romanija i Mlinište na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putni pravac Prozor-Jablanica- Konjic.

Saobraćaj je otežan i na putevima Prozor – Gornji Vakuf, Novi Travnik – Bugojno, Jajce – Donji Vakuf – Travnik, Bugojno-Kupres, te i na šire podrucje Mrkonjić Grada i Skender Vakufa, gde je sneg napadao na auto-put do pet centimetara…

Kako se navodi, dodatne poteškoće vozačima na putevima pravi jak vijetar na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada.

Jak olujni vjetar pravi probleme i u Hrvatskoj, gdje su zatvorene dionice autoputa Zagreb- Split- Ploče, Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most, prenosi Hina.

Olujna bura u Splitu, sa vijetrom koji je dostizao i do 100 kilometara na čas, obarala je danas stabla, prevrtala kontejnere, a zbog bure je prekinut i vodeni saobraćaj.

Čitaj još:   DRITAN Abazović: Nema odlaganja popisa... (foto)

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši