IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HLADNOĆA OKOVALA BIH: IZDATA UPOZORENJA, Nove snježne padavine, temp. i do – 15 C…

Puhaće jak,u planinskim predjelima olujni, sjeverni i sjeverozapadni vjetar i stvaranje snježnih nanosa, dodaje se u upozorenju iz BIHAMK- a.

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti, subota, 05.01. 2018. 07:19… HLADNOĆA OKOVALA BIH: IZDATA UPOZORENJA, Nove snježne padavine, temp. i do – 15 C…

Federalni hidrometeorološki zavod BiH u Sarajevu naveo je da od danas važi upozorenje na snježne padavine i povećanje snježnog pokrivača. 

Danas po podne i uveče na sjeveru BiH se očekuje 5 do 10 centimetara novog snIJega. Tokom noći ka nedelji i u nedelju u ostalim krajevima, biće oko 10 cm novog snijega, a u zapadnim, centralnim i južnim krajevima i u planinskim predjelima lokalno i više. 

subota 05.01.2019.
Biometeorološke prilike su loše. Padavine i dodatni pad temperatura u cijel-oj zemlji, izraženije u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika i meteoro-pata uzrokovaće pojačane tegobe. Neophodno je posvetiti maksimalnu paž-nju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti. U Hercegovini nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz sjeverno struja-nje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -17; Bjelašnica -16; Bugojno, Ivan Sedlo -13; Sarajevo -12; Srebrenica -11; Doboj -8; Bijeljina, Livno, Tuzla -7; Grude, Sanski Most, Široki Brijeg -6; Banja Luka, Bihać, Prijedor -5; Grada-čac -4; Brčko, Trebinje -3; Neum 0; Mostar 1°C.

Čitaj još:   ELVIS KELMENDI, MUMIN: "Moj put od mafijaša i revolveraša do pokornog Allahovog sluge i ugledog muslimana na Kosovu"...

Danas ujutru biti pretežno vedro i hladno sa umerenim mrazem, a naoblač-enje sa snegom, koje će tokom jutra i prepodneva zahvatiti severne krajeve, tokom dana proširiće se na celu zemlju. Više padavina se očekuje uveče i to-kom noći kada će doći do povečanja visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

 Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca odvija po mokrom i mje-stimično klizavom kolovozu. Zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu otež-ano i usporeno je saobraćanje na sljedećim dionicama:Glamoč- Mlinište, Sa-rajevo-Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno, Donji Vakuf-Travnik , Bugojno-Kupres i Sarajevo-Rogatica. Dodatne potešk-oće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši