IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: DA LI SU Miloša likvidirali Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević?

Admir Hodžić zvani Atko, poznat policiji od ranije uhapšen je sinoć u akciji sarajevskih specijalaca u naselju Šip, sumnjiče ga,da je posredno sudjelovao u ubistvu 30- godišnjeg Miloša Ostojića iz Istočnog Sarajeva…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Vijesti, subota, 05.01. 2018… 09:19… DA LI SU: Miloša, likvidirali Damnjan Mitrović i Dragan Milosavljević?

Hodžić se sumnjiči da je neposrednim izvršiocima likvidacije pružio utoči-šte nakon ubistva te da su se kod njega skrivali. Navodno se radi o dvojici počinilaca. 

Njih policajci nisu zatekli u stanu koji koristi Hodžić i za njima se traga. Stan osumnjičenog je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi.  

Kao direktni izvršioci ubistva spominju se Damnjan Mitrović (40), državlj-anin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji. Sarajevski specijalci prate njihove tragove, navodno su locirani te se očekuje njihovo hapšenje.

MUP Republike Srpske u međuvremenu je pustio na slobodu sve osobe koje su privedene u okviru istrage o ubistvu Miloša Ostojića (30) iz Istočnog Sarajeva koji je 1. januara likvidiran u sačekuši ispred svog kluba “Sparta” u Lukavici. 

Kako je potvrđeno u MUP RS, zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa zločinom privođeno je više osoba,među kojima i dvoje državljana Crne Gore, ali su u nedostatku dokaza pušteni. 

Čitaj još:   MILE PEVA I ARLAUČE: VUČIĆU,"Molim vas ne dolazite u ISTOČNO SARAJEVO, sprema vam se..."

“Tokom kriminalističke obrade nisu pronađeni dokazi koji te osobe dovode u vezu sa ovim zločinom i svi su pušteni na slobodu”,- rekao je izvor blizak istrazi.

Zbog načina na koji je ubistvo počinjeno, profesionalno i pred velikim brojem očevidaca, spekulora se i da su ubice time željele poslati određenu poruku, ali kome i zašto zasada nije poznato. Zločin se dogodio u utorak oko 23 sata u Karađorđevoj ulici. Ostojić se, u društvu prijatelja, džipom dovezao do kluba “Sparta”, čiji je vlasnik. 

Motiv ubistva nije poznat i na tome se intenzivno radi. Ostojićeva porodica je veoma imućna, vlasnici su više firmi i pekare “Zlatno zrno”, pa se ispituje da li su ih, eventualno, “reketirale” neke kriminalne grupe. Budući da je Milošev dosije bio čist, po Lukavici se spekulira da je on ubijen greškom, i da je meta napada mogao biti samo jedan od članova njegove porodice. 

Ubica ga je čekao u zasjedi i kada je izašao iz džipa i krenuo u klub, iz nepo-sredne blizine, s leđa je ispalio više hitaca iz automatske puške.Miloš Ostojić je prevezen u bolnicu, ali je ubrzo podlegao povredama.

Ubica je s još jednim sučesnikom pobjegao automobilom “golf 5” koji je zap-aljen u naselju Ivanići, a u njemu je otkrivena i izgorjela puška 

Istragom je utvrđeno da je vozilo ranije ukradeno i da je ubica imao poma-gača, koji ga je čekao u vozilu. Na osnovu izjava svedoka, policija provjera-va i priču da je u pratnji ubice bio još jedan automobil i to “audi”, koji do sada nije otkriven…

Čitaj još:   SVI SLAVE, A NIKO NE ZNA ZAŠTO: Krah Krivokapića i Milatovića u Beranama...

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši