IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru… (video)

MOSKVA ODMAH ODREAGOVALA! VIDI SE DA LI SU ONI PRAVI RUSI…

VAŠINGTON : Svijet,Ekonomija, Vijesti, nedelja, 06.01. 2018… 21:43…AMERI, DONIJELI ODLUKU: NOSE ORUŽE prema Crnom moru… (video)

Desantni brod američke ratne mornarice Fort Makhenri u sastavu 22. pomorske ekspedicione grupe prolazi kroz Dardaneli u Crno more…

Portparolka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da takve izjave “nisu pomirljive prirode i nisu usmijerene na zbližavanje stavova unutar ukrajinskog društva”.

Slanje “Fort MakHenrija” u Crno more potvrđuje našu kolektivnu odlučnost za bezbijednost Crnog mora i jačanje odnosa sa našim saveznicima i partne-rima u regionu – saopštila je Šesta flota.

Ranije je specijalni izaslanik SAD za Ukrajinu Kurt Volker rekao da i sam Vašington mora da razmotri mogućnost povećanja svog prisustva u Crnom moru. Osim toga, on je izjavio da ne isključuje mogućnost dodatnih isporu-ka smrtonosnog oružja Ukrajini!!!

Čitaj još:   VAŠINGTON: OPTUŽBA ZA SRBIJU, zbog izjava Ivice Dačića, jer miješa se u UNUTRAŠNJE STVARI SAD...

Prema riječima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, odnosi Moskve i Vaši-ngtona postali su žrtva provokacije koju su ukrajinske vlasti organizovale u Kerčkom moreuzu.

Plovidba moreuzima”Bosfor i Dardaneli”regulisana je Konvencijom davne Montroa iz 1936. godine.

U miru, crnomorske sile imaju pravo da kroz moreuze sprovode ratne brod-ove koji su o tome prethodno obavijestili vlasti Turske. Za ne crnomorske ze mlje postoji niz ograničenja. Turska može da zatvori moreuze samo u sluč-aju rata, i to za sve zaraćene strane…

http://ibalkan.net

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

MOSKVA hoće da “namami” Tursku…

Prema riječima, Kej Bejli Hatčinson ruska strana namjerava da "namami" Tursku i druge Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši