IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“ČABA DER”: PLAĆENI UBICA Izbliza, traži ga cijela Srbija! (foto)

Čaba Der (38), plaćeni ubica iz Subotice likvidirao je juče Nebojšu M. usred bijela dana na Banovom Brdu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 06.01. 2018…”ČABA DER”: PLAĆENI UBICA Izbliza, traži ga cijela Srbija! (foto)

Profesionalni ubica je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog krimin-alca Branislava Jelačića. Tom ubistvu je prethodio sukob oko uticaja na nov-osadskom narko- tržištu.

Čaba Der (38) iz Čantavira, kod Subotice, prvo je bio sitan lopov, koga su u Kazneno popravnom zavodu Sremska Mitrovica, preobrazili u plaćenog ubicu…

Podsjetimo, on je u Novom Sadu, u kafani na Trgu mladenaca, pred deseti-nom gostiju iz pištolja 2004. godine usmrtio Branislava Jelačića, a sa lica mijesta je pobjegao biciklom. Iste noći novosadska kriminalistička policija uhapsila je podstrekivača na ubistvo– sada pokojnog Vojislava Škrbića, a par sedmica kasnije i Čabu Dera.

Prilikom ubistva Dera je bio maskiran, a kada je bježao pao je sa bicikla i udario u parkirani automobil. Tada su izolovane mikročestice, koje su se poklopile sa pocepanim trenerkama, pronađenim kod Škrbića.

Kako je tada na konferenciji za štampu izjavio Saša Barjaktarović, šef nov-osadske kriminalističke policije, “sjajan operativan rad ekspresno je rezulti-rao hapšenjem nalogodavca i direktnog izvršioca likvidacije Jelačića”…

Čitaj još:   PEĆANIN: Brat Dritan optužuje za fašizam, a izvršava naloge narko klana krijumčara i ubica... (foto, video)

Čaba Der je u odbrani naveo da je Jelačić angažovao da „odradi neki posao”. Kako je tada rekao, Jelačić je potom odbijao da ga isplati i čak je počeo da mu prijeti. Zbog toga, odnosno iz straha za sopstvenu bezbjednost, odlučio je da ga ubije.

Škrbić je, po presudi, podstrekao Dera da ubije Jelačića, člana „Firme”, čiji su ga pripadnici duže pratili i napadali.

Kada je Der pristao, Škrbić mu je nabavio pribor za maskiranje– viještačku bradu– i dao mu donji dio trenerke. Der je 11. maja 2004. oko 22.40 časova, maskiran bradom, šeširom i naočarima, ušao u restoran „Marina” na Trgu
mladenaca u Novom Sadu i pucao u Jelačića. Ispalio je četiri metka, a zatim je pobjegao biciklom.

– Iz zatvora je izašao prije oko godinu dana. Privođen je u Republici Srpskoj, a umiješan je još u neke likvidacije u regionu – kaže naš izvor…

Čitaj još:   STIŽE NOVI SNIJEG: Evo gdje će, padati narednih dana… (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši