IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME: DANAS OPREZ I SAMO OPREZ: Zbog snijega i leda otežano odvijanje saobraćaja…

Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti, nedelja, 06.01. 2018. 09: 59… VRIJEME: DANAS OPREZ: Zbog snijega i leda otežano odvijanje saobraćaja…

Zbog snijega koji je padao tokom noći, sporije se saobraća na većini puteva u našoj zemlji, saopćeno je iz BIHAMK-a:

nedjelja 06.01.2019.
Hladno vrijeme, uz sjeverno strujanje i dalje će praviti smetnje osjetljivim osobama. Neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, po mogućnosti reducirati boravak na otvorenom, naročito hroni-čni bolesnici. Izgledno je blago zatopljenje, što će pozitivno djelovati na opš-tu sliku. Na jugu će, uz sunčane intervale biti ugodnije, pri tome prohladno.

ponedjeljak 07.01.2019.
Nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika. Niske temper-ature, osobito tokom jutra i večeri, predstavljaće najveći problem za osjetlj-ive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare. Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu sunčanije i malo ugodnije.

Čitaj još:   Zimska dijeta sa BOSFORA: Čorbu jedete kad god želite, za sedam dana gubite 5 kg...

“Izdvajamo putne pravce: Sarajevo- Tuzla, Sarajevo- Konjic, Prozor- Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno- Novi Travnik, Travnik- Donji Vakuf, Ključ- Bihać, Livno- Drvar- Bosanski Petrovac, Livno- Glamoč- Mrkonjić Grad i Kupres-Šujica. Dodatne poteškoće u jugozapadnim krajevima stvara jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose.

Na putnom pravcu Sarajevo- Rogatica (na području Romanije) za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Zbog niskih te-mperatura moguća je poledica, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog praznika pravoslavnog Božića danas od 12 sati do sutra do ponoći, za-branjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na prelazu Bosanski Novi- Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.”

http://ibalkan.net

Čitaj još:   MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA U KLADUŠI: UBIJEN SVJEDOK POKAJNIK... (foto)


OPREZ U BIH: GRMLJAVINA NEVRIJEME I GRAD…

Usljed jačanja anticiklonalnog polja iznad centralne i jugoistočne Evrope prognozira Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši