IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVICA, majstor od skandala, otkrio šta treba da rade Srbi u Crnoj Gori…

Dačić je reko da Srbija smatra da je ona važan dio srpske istorije i kulture, i kao takvu je tretira, kao i da veruje da većinsko crnogorsko stanovništvo misli isto…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, Vijesti, utorak, 08.01. 2018. 11: 59…  IVICA, majstor od skandala, otkrio šta treba da rade Srbi u Crnoj Gori…

Šef srpske diplomatije,Ivica Dačić, poručio je da zvanični Beograd želi dobre odnose sa Podgoricom i pored, kako kaže, brojnih neslaganja, te da vijeruje da bi za dobro tih odnosa, ali i za unutrašnju stabilnost Crne Gore bilo dobro da Srbi postanu dio vladajuće koalicije.

Što se Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori tiče, Dačić je reko da Srbija smatra da je ona važan dio srpske istorije i kulture, i kao takvu je tretira, kao i da vjeruje da većinsko crnogorsko stanovništvo misli isto.

“I dalje vijerujem da bi za naše odnose, ali i za unutrašnju stabilnost Crne Gore, bilo dobro da Srbi postanu dio vladajuće koalicije. Mnogi problemi bi tako mogli da budu prevaziđeni”, rekao je Dačić za podgoričke Vijesti.

Odnosi Crne Gore i Srbije su, kako je istakao, stabilni.

“S naše strane, važno je da postoji dijalog. Cilj nam je isti, a to je Evropska unija (EU) i stabilnost regiona”, istakao je srpski šef diplomatije.

Dačić je ocjenio da su odnosi između dvije države stabilni zaslugom Srbije.

Čitaj još:   SLUČAJ KOJI TRESE SRBIJU-STRAVIČNA ISPOVIJEST MALOLJETNE KUME IVICE DAČIĆA...

“Ne možemo se praviti ludim i ne konstatovati da su naše pozicije odaljenje činom Crne Gore kojim je priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije (KiM), kao i snažnoj podršci koju pruža ovoj tvorevini u međunarodnim organizacijama”, rekao je Dačić

On je kazao da se neće nikome izvinjavati što vodi politiku u interesu Srbije.

“Jedno je sigurno, Srbija želi odlične partnerske odnose sa Crnom Gorom i otvoreni smo za razgovor o svim temama koje obadvije strane smatraju važnim. Želimo da nađemo zajednički interes”, poručio je Dačić.

On je, na pitanje da li je upoznat sa zahtjevom za izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori i šta je sporno u njemu, s obzirom da crnogorsko Ministarstvo pravde tvrdi da je sve preduzelo, kazao da nadležne institucije dvije zemlje time treba da se bave.

“Ministarstvo koje ja vodim nije nadležno za ekstradiciju, ako aludirate na to. Poslednje što sam video u medijima jeste da je u Srbiji na liječenju”, naveo je na kraju Dačić.

Čitaj još:   IVICA DAČIĆ, IZ BEOGRADA, PAMETUJE: "Željko Komšić već PROVOCIRA SRBIJU"!

izvor agencije


Ivica Dačić iz Beograda: Nisam ja ratovao u Dubrovniku, već Crnogorci…

- Nisam ja išao u Dubrovnik da ratujem, već Crnogorci - kaže Read more

Komentariši