IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OSVANULI, DEBELI MINUSI, LEDENO JUTRO: Danas čak -18 C, POSEBNO DA ČUVAMO SE OVOGA!!!

Usled porasta temperature u toku dana, snijeg će mjestimično preći u kišu koja će se lokalno lediti na tlu…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, Vijesti, utorak, 08.01. 2018…07: 22… OSVANULI, DEBELI MINUSI, LEDENO JUTRO: Danas čak -18 C, POSEBNO DA ČUVAMO SE OVOGA!!!

Prema kraju dana i večernjim satima snijeg ili susnježica u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -12 do -6, a dnevne od -1 do 7 °C.

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac-20,Bjelašnica -16, Srebrenica – 11, Ivan Sedlo i Sarajevo-10,Bugojno,Grude,Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik -8, Stolac -7, Doboj i Trebinje -6, Bijeljina i Livno -5, Gradačac i Mostar -4, Brčko, Prijedor i Sanski Most -3, Bihać i Neum -2, Banja Luka -1°C.

utorak 08.01.2019.
Biometeorološka prilike su loše. Padavine, niske temperature, uz pojačan osjet hladnoće, kod većine meteoropata i hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je reducirati kretanje i aktivnosti…

Čitaj još:   OPREZ: Danas popodne pljuskovi, grmljavina i grad

U Sarajevu će ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno sa umjerenim i jakim mrazem. U toku dana biće postepeno naoblačenje, poslije podne povremeno sa slabim snijegom koji će uveče i u toku noći uz porast temp. preći u susnježicu i kišu, lokalno uz poledicu.

U srijedu oblačno vrijeme. Na istoku, jugoistoku BiH povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini kiša i susnježica. Jutarnje temperature od -4 do 3, a dnevne od -1 do 6 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme. U većem dijelu naše zemlje očekuje se snijeg. Jutarnje temperature od -7 do 4, a dnevne od -3 do 6 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u Bosni  slab snijeg, a u Hercegovini kratkotrajna kiša. Jutarnje temperature od -8 do 4, a dnevne od -5 do 5 °C

.http://iBalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši