IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

APOKALIPSA,DEVET ŽRTAVA NEVREMENA U AUSTRIJI I NJEMAČKOJ: Snijeg će padati još nedelju dana(video, foto)

Građanima naređeno da naprave zalihe hrane, vode, lijekova… Opasnost od katasrofalnih lavina, SVE PUCA, snježni nanosi i do 10 METRA! (video, foto)

SALZBURG: Svijet, Putovanja, Crna Hronika, Vijesti, srijeda…09.01. 2018. 05:59…APOKALIPSA,DEVET ŽRTAVA NEVREMENA U AUSTRIJI I NJEMAČKOJ: Snijeg će padati još nedelju dana (video, foto)

Ogromne količine snijega koji pada danima izazvao je haos prvo u Austriji i potom u Bavarskoj, a dosad je živote izgubilo devet osoba. Sami Meteorolozi najavljuju nastavak padavina do kraja nedelje i čak do dva metra novoga snježnog pokrivača.

Sve austrijske službe spašavanja, vatrogasci, vojska i putari već danima se bore protiv nezapamćenih nanosa snijega koji su zatrpali većinu ove alpske republike.

U Austriji je evakuisano i prvo skijalište na planini Hohkar, koje se nalazi na 1.770 metara nadmorske visine. Austrijske vlasti strahuju i od katstrofalnih lavina.

Sa svakim novim santimetrom snijega stanovnici Alpa sve više strahuju jer, prema lokalnoj prognozi, padavine neće prestajati tokom čitave nedelje. Upozorenje na opasnost od lavina podignuto je na 4. stepen što znači da je opasnost od lavina tolika i najmanje vibracije mogu da izazovu katastrofu.

Čitaj još:   ASMIR Begović, poruka za BAJRAM: Igrao sam i opet ću igrati za Bosnu i Hercegovinu...

Uprkos naporima stručnjaka koji su kontrolisanim eksplozijama pokretali sigurne lavine sa spomenute planine,tamo snježne padavine izvan kontrole, jer je u vrlo kratkom vremenu napadalo čak metar svežeg snijega. Na tom području snježni pokrivač dostiže visinu do tri metra. Postoji opasnost da dođe i do oštećenja kuća pod pritiskom tolike količine snijega…

Lavine nisu opasne samo zbog toga što su već odnijele desetak života i što blokiraju određene saobraćajnice, nego i zato što ih i potpuno uništavaju. Snježna lavina je u tirolskoj opštini Finkenberg odnijela i svih 100 metara asfaltiranog puta. Oko 80 ljudi ostalo odsječeno od ostatka svijeta, među njima i brojni turisti.

Gradonačelnik Hohkara naredio je potpunu evakuaciju građana, a prvo jre novinarima zabranjen pristup tom području. Stanovnici nekih zabačenijih austrijskih područja, poput Sankt Vajta im Pongau ili Pelstala, ostaju skoro pa i u potpunosti zarobljeni u snijegu i još se ne zna kad će da se uspostavi normalna komunikacija sa njima.

Austrijska Civilna zaštita upozorila je na opasnost od lavina građane da u austrijskim pokrajinama Forarlberg, Tirol, Donja Austrija, Štajerska i na kraju da je Salcburg na oprezu.

Čitaj još:   "Trla baba lan", šta će biti sa SRBIMA koji su palili AMBASADE po Beogradu...

http://ibalkan.net

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši