IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Krivična prijava protiv Zukorlića…

Novopazarska Opšta bolnica tuži lidera SPP zbog optužbi da su kriminalci i fašisti…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 10.01.2018…10:52… Novi Pazar: Krivična prijava protiv Zukorlića…  

Nedavno je lider Stranke pravde i poverenja (SPP) i poslanik Muamer Zukorlić, na svojoj TV Sandžak, govorio o stanju u zdravstvu. Ocenjujući da je stanje u Opštoj bolnici loše, Zukorlić je optužio „za katastrofalno stanje u kojem se nalazi zdravstvo u Novom Pazaru“ i to zbog toga „što direktor Bolnice i prethodni i sadašnji, dolaze iz iste kolijevke. To je kolevka u kojoj je umešana politika, droga, kriminal, korupcija, zataškavanje ubistava i ne znam šta drugo očekujete“.

– Sve te ljude znam. Oni doživljavaju Bolnicu prvo kao potencijal za glasove, a drugo je, naravno, kako da se kradu neke pare, da se opere novac i da se to stavi u privatne džepove – istakao je Zukorlić i dodao da „ako građanin ove zemlje ne može da dobije vakcinu zato što ga taj i taj direktor, te i te stranke mrzi, tu je kraj. Znači, radi se o jednom fašističkom profilu mozgova, koji bi zatrli sve kad bi im palo“.

Odgovor na ove optužbe stigao je sa RTV Novi Pazar, bliskoj vladajućoj opciji u gradu. U emisiji „Odgovor“ gostovao je bivši državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i aktuelni direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović, koji se, uz nabrajanje uspjeha svog polugodišnjeg direktorovanja i iznošenja ambicioznih planova, „dotakao“ i Zukorlićevih prozivki.

Čitaj još:   SANDŽAK OTOK SMRTI I SUZA: UMIRU ROĐACI, UMIRU KOMŠIJE, UMIRU POZNANICI... (foto)

– Zbog nazivanja Bolnice fašističkom i korišćenja raznih pogrdnih imena za nas koji je vodimo, podnećemo krivičnu prijavu – rekao je Mahmutović i poručio Zukorliću da će „na sudu morati da dokaže ko su fašisti u Bolnici, ko su ljudi koji ubijaju pacijente i koji se bave kriminalom“.

No, nije to jedina tužba koja čeka predsednika SPP koji je i većnik u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV). Predsedništvo BNV je odlučilo da tuži svog vijećnika, ako ne povuče izjave o naoružavanju u Sandžaku devedesetih godina, i označavanju osnivača i doskorašnjeg predsjednika BNV Sulejmana Ugljanina kao glavnog krivca za to. Ovo je izrekao u predizbornoj kampanji za BNV.

Zukorlić smatra da su najave iz Opšte bolnice „besmislen pokušaj skretanja sa suštine problema“.

– Umjesto da se moje izjave o stanju zdravstva u Novom Pazaru shvate kao krik upozorenja, odgovor su navodne tužbe, su najblaže rečeno smiješne– ocijenio je Zukorlić i dodao da tvrdi „da je gradska bolnica jedan od centara korupcije stranke Rasima Ljajića, da se zdravstvo zloupotrebljava u stranačke svrhe, da su uposlenici ucijenjeni opstrukcijom napredovanja ako ne pristupe SDP, da se zapošljavanja vrše isključivo po stranačko- nepotističkoj osnovi, a da je zdravstvo u Novom Pazaru na najnižim granama“.

Smatra da su postojeći savezi nastali „isključivo iz straha od ozbiljnog napredovanja SPP“, a priča o navodnim tužbama „ima za cilj da skrene pažnju sa svih moralnih, političkih i pravnih apsurda“, ali o tim puškama „najbolje znaju tadašnji predsjednik i premijer Sandžaka Sulejman Ugljanin i Rasim Ljajić i njihovi tadašnji sagovornici iz DB Srbije i vojske“.

Čitaj još:   DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more

Komentariši