IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novi Pazar: Transfuziologija bez kesa za krv…

SKANDAL Nažalost, na Transfuziologiji u Novom Pazaru rečeno, nema kesa za skladištenje krvi…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Vijesti, četvrtak, 10.01.2018…11:52… Novi Pazar: Transfuziologija bez kesa za krv…

Krv i život nemaju cijenu. Možda je tako negdje gdje znaju se to dvoje cijeniti. Danas na Transfuziji u Novom Pazaru nije bilo kesa za osnovno skladištenje krvi. Onaj ko je htio pomoći može doći tek sutra. Kese, kao pozajmica, stižu iz Kraljeva…

Mesud Hasanović, zajedno s kćerkom, dajući krv, pomoći teško oboljeloj supruzi prijatelja. Nažalost, na Transfuziologiji u Novom Pazaru rečeno je, nema kesa za skladištenje krvi. Uzeli su nam iz prsta krv, pregledala nas doktorica, popunila formulare. Jedan gospodin je rekao da sjednemo da to odradi kako treba. Međutij, ja sam čekao i pitao šta se događa, a odgovorio je da nemaju kese. Nemoj neko da shvati da ja sad želim nekog ovim putem da ljagam. Ne radi se samo o meni već o svim građanima Novog Pazara. Zar je moguće da nemaju kesu da se spasi jedan život, kaže Hasanović.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Dr. Lejla Ćeranić, ljekari su postali žrtve vlastite šutnje... (foto i video)

Dobili su broj telefona kako bi se raspitali kad bi Transfuziologija mogla biti snabdjevena neophodnom opremom. Kaže, pošle su kese iz Kraljeva, kao neka pozajmica. Oko 4- 5 sati očekuju da stignu tako da tek sutra mogu da dam krv.

A sutra bi za nekog moglo biti prekasno. Krv, kao i život, nema cijenu…

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši