IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN, RIGAO VATRU: CIK potvrdio mandate, Ramiz i Alen predstavljaće Hrvate u Domu naroda Federacije BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine ovjerila je jučer zastupnike Razima Halkića i Anela Šahinovića kao Hrvate za izbor u nacionalni Dom naroda Federacije BiH iz Unsko-sanskog kantona…

SARAJEVO: BiH,Vijesti, subota, 12.01.2018…20:59…  DRAGAN, RIGAO VATRU: CIK potvrdio mandate, Ramiz i Alen predstavljaće Hrvate u Domu naroda Federacije BiH…

Kako su potvrdili iz CIK-a BiH, ta je institucija ovjerila više listi za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, među kojima su i dvije liste predviđene za Hrvate.

Dvije liste hrvatskih kandidata podnijeli su Razim Halkić iz SDP- a BiH, te Anel Šahinović iz Laburističke stranke. Obje ove liste potvrdio je CIK, nakon čega će u Skupštini Unsko- sanskog kantona uskoro glasanje ko će od njih dvojice ići u klub Hrvata Doma naroda koji broji 17 izaslanika.

Ukoliko se ne postigne dogovor između te dvojice Hrvata, onda će se pristupiti izvlačenju iz šešira o tome ko će predstavljati taj narod u Domu naroda.

Čitaj još:   TRAGEDIJA: Utopio se mladić iz Pljevalja... (foto)

Na opasnosti od zloupotreba s izborom „lažnih i nelegitimnih Hrvata“ neprekidno upozoravaju iz HDZ-a BiH, budući se iz Doma naroda Federacije BiH bira izvršna vlast u tom entitetu.

Dragan Čović mjesecima upozorava kako su Bošnjaci većina u Federaciji BiH, te da je dovoljno da izaberu 6 od 17 Hrvata u Domu naroda da mogu posve zaobići njegovu stranku.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši