Potpuno izgorio autobus koji je prevozio srednjoškolce… (video)

Najvjerojatnije je prvo planula guma, a potom se požar počeo širiti izvana, a tunel je ubrzo bio pun gustog crnog dima, dok je autobus u potpunosti izgorio

Ried-Brigue,: Svijet, Crna Hronika, Putovanje, Vijesti, nedelja, 13.01.2018… 11:39… Potpuno izgorio autobus koji je prevozio srednjoškolce… (video)

U tunelu u Švicarskoj došlo je do požara na autobusu u kojemu su nalazili splitski srednjoškolci…

U tunelu u Švicarskoj došlo je do požara na autobusu u kojemu su se nalazili splitski srednjoškolci

Požar je izbio oko 14 sati u tunelu blizu granice s Italijom. 

Prema informacijama, najvjerojatnije je prvo planula guma, a potom se požar počeo širiti izvana.  U busu je nastala strka, svi su pobjegli vani, većina i bez stvari i dokumenata, a tunel je ubrzo bio pun gustog crnog dima, dok je autobus u potpunosti izgorio. 

Nasreću, nitko nije ozlijeđen…

Autobus sa srednjoškolcima iz Splita u subotu poslijepodne zapalio se u tunelu u Švicarskoj, no iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od voditelja puta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. 
Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je Hini voditelj puta Gordan Drašinac.


Čitaj još:   SKANDAL: K*RVO, K*RVETINO, UZELA SI MI MUŽA: Udovica na SAHRANI svog supruga napala jetrvu ! PUKLA BRUKA!

Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.

Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika.

Autobus je u cijelosti izgorio, a od vatre je spašeno 80- ak posto prtljage, kazao je Drašinac.

Kazao je da su švicarski vatrogasci i Crveni krst intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.

Srednjoškolci su se vraćali u Hrvatsku sa zabavno-skijaškog programa koji je trajao od 4. siječnja, objavili su hrvatski lokalni mediji pozivajući se na roditelje putnika.

U autobus su bili splitski učenici iz MIOC- a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP).

MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.

Čitaj još:   SAMO ZA VAS Brzo i ukusno: Musaka od bajatog hljeba...

Autobus se zapalio oko 13,10 sati u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.

Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta velika koja će biti poznata nakon što se istragom utvrdi šteta na infrastrukturi.

izvor agencijeKomentariši