VUČKO, UVODI DOŽIVOTNU ROBIJU, KREĆE U OBRAČUN : Poručio, “Zgazićemo vas”…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

POBJEDIĆEMO VAS, Vućić, najavio i da će Srbija ponovo uvesti doživotnu kaznu zatvora za najteža krivična dijela…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 13.01.2018… 11:09…   VUČKO, UVODI DOŽIVOTNU ROBIJU, KREĆE U OBRAČUN : Poručio, “Zgazićemo vas”…

Srbija će drastično promijeniti kaznenu politiku prema svim počiniocima najtežih krivičnih dijela. Sve minimalne i maksimalne kazne biće uvećane od 35 do 50 procenata, najavio je predsjednik Srbije poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost…

Država će pobjedi, koliko da ste opasni, koliko da ste kolikobeskrupulozni, pokazaćemo vam da je država mnogo jača! Ovo je borba koja će da traje i traje i biće teška!Koliko će problema da bude, to ćemo da vidimo očekujemo njihove različite reakcije,ali ćemo pregaziti sve koji se bave kriminalom. Ja im kažem, zgazićemo ih!Ne mislim fizički, već pravno, kako i priliči pravnoj državi – rekao je u obraćanju javnosti poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbednost predsednik Aleksandar Vučić.

Čitaj još:   NAŠI REPORTERI Prvi put na kruzeru: Evo šta treba sve da znate...

Posle spektakularne akcije policije, kakva se ne pamti još od akcije „Sablja“ sprovedene 2003, a u kojoj se iza rešetaka našlo oko 150 osumnjičenih za najteža krivična djela, predsjednik je najavio da će država preduzeti velike korake u konačnoj pobjedi nad kriminalom i korupcijom.

Prvi od njih biće drastična promjena kaznene politike i ponovno uvođenje doživotne robije za počinioce najtežih krivičnih dijela.

– Prihvatili smo predlog djela javnosti i gospodina Igora Jurića i drastično ćemo povećati kazne za sva djela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, od nasilja u porodici do ubistva, silovanja, ubistva djece. Uvodimo institut doživotne kazne, odnosno doživotne robije, kako se to u narodu kaže, za višestruke ubice, ubice djece i druga najteža krivična dijela,saopćio je Vučić.

Čitaj još:   Čitali optužnicu, ZAPALILI figuru Željka Komšića, KRIV IM JE ZA...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši