IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Esad Bole Došljak: Napadamo klasu snova od 7sekundi u 2019.godini

Najuspješniji Novopazarac u auto-moto sportu Esad Bole Došljak proglašen je za šampiona Srbije 2018. u trkama ubrzanja na 402 metra. Njemu je dodjeljena nagradu za šampionsku titulu u generalnom plasmanu i klasi R2- PRO RWD.

Predstavniku Auto-moto kluba Novi Pazar (AMKNP) i jednom od najuspješnijih sportista iz ovog grada, Esadu Došljaku sinoć je na svečanosti proglašenje šampiona u auto-moto i karting sportu, održanoj u u Belexpo centru u Beogradu, a u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS), uručen šampionski pehar.

“Kakav prijem i svečanost. Beograde svaka čast. AMKNP moj tim. Hvala prijatelji, šampionska titula”, poručio je Došljak nakon uručenja nagrade, ne krijući zadovoljstvo zbog još jednog uspjeha u nizu.

Na ceremoniji su uručene najprestižnije nagrade u auto sportu, zlatne i dijamatske kacige, a prisusvovali su ministri u Vladi Srbije, javne ličnosti i predstavnici medija.

Podsjećamo da je Esad Došljak dobitnik više priznanja za razvoj auto-moto sporta. Prvi je i najuspješniji Novopazarac u automobilizmu koji nosi titulu evropskog šampiona.

Nekoliko godina je na poziciji broj jedan Srbiji, a kao najbolji sportista grada Novog Pazara proglašen je u 2015. godini.

Čitaj još:   MASOVNA TUČA U CENTRU NOVOG PAZARA

Evropski rekord u Hokenhajmu (Njemačka) u brzinskoj vožnji (drag) na stazi od 402 metra oborio je 2016. godine. Još uvijek je nosioc evropskog rekorda. Brojim preko 170 osvojenih pehara, od toga broja preko 100 prvih mjesta. Ima karijeru sa preko 5.000 hiljada izvozenih trka.

Esad Došljak, u svom gradu i među fanovima i kolegama poznatiji kao Bole, vozi “brzo na 402 m” profesionalno već 10 godina. Postavio je nove standarde i nosioc je rekorda Srbije, Balkana i Evrope (EU klasa 4WDSTAGE2).

“Planovi za Drag Race su i dalje veliki. Napast ćemo. famoznu klasu 7 sekundi. Moj tim je ponosan jer mi vozimo najbrzi Audi RS4 B7 na planeti. Corsa RS je ostala tu na Balkanu, gde sam i počeo svoju dragstersku karijeru.Voziću i dalje sa svojim prijateljima klasu 10 sec. i PRO RWD. Za sada sam br.1 na Balkanu i naravno u svojoj Srbiji”, poručio je Bole u izjavi za portal http://ibalkan.net.

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Komentariši