IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REKORDNA Zapljena: Dvije tone droge, među bananama

U operaciji je uhapšeno pet Letonaca, od kojih su trojica zatvorena, a na dvojicu su primenjena ograničenja prije suđenja koja ne predviđaju zatvaranje…

RIGA: Sviijet, Srna Hronika, Vijesti, ponedeljak, 14.01.2018…19:58… REKORDNA Zapljena: Dvije tone droge, među bananama…

Letonska policija je zaplijenila više od dvije tone kokaina i uhapsila pet osoba u međunarodnoj operaciji čiji cilj je bio blokada tranzitne rute narkotika.

Ovo je najveća količina kokaina ikada zaplenjena u Letoniji, izjavio je danas šef Kriminalističke policije Andrej Grišin, preneo je TASS.

Prema njegovim riječima, kokain je zaplijenjen u međunarodnoj operaciji izvedenoj 8. januara u Kokneseu. Pronađeno je 2.195 vrećica kokaina teških više od dvije tone skrivenih u 42 boksa sa bananama iz Ekvadora.

Operaciji u kojoj je uhapšeno pet Letonaca, od kojih su trojica zatvorena, na dvojicu su primenjena ograničenja prije suđenja a ne predviđaju sami čin zatvaranja.

Čitaj još:   BRISEL I VAŠINGTON: Spremaju, nove sankcije MOSKVI...

Zaplenjeni kokain vredi oko 65 miliona eura…

“Naravno ovaj tovar nije bio namjenjen za letonsko tržište. Letonija i balti-čke države se često koriste za transport narkotika, kao tranzitne države za skandinavske države ili Istok. i Rusiju koja je eventualno tržište. Istraga će pokazati”, rekao je Grišin…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši