IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FILMSKO HAPŠENJE, BIO PRVAK U BOKSU I PRIMJER DJECI: Sarajlija uhapšen u Peruu sa TONOM DROGE… (video)

Smail Šikalo iz uhapšen je u Peruu sa još jednim državljaninom iz BiH u luksuznom naselju u gradu Truhilju. Policija je tada pronašla i 800 paketa kokaina…

LIMA (PERU): Svijet, Crna Hronika, Vijesti, utorak, 15.01.2018…15: 59…   FILMSKO HAPŠENJE, BIO PRVAK U BOKSU I PRIMJER DJECI: Sarajlija uhapšen u Peruu sa TONOM DROGE…

Kažu da je bio uzor djeci u sarajevskom naselju Boljakov Potok. Prijatan i uvijek spreman da se našali s mališanima. Smail Šikalo bio je mladić sasvim posvećen sportu i niko nije imao ružnu riječ za njega u naselju u kojem se sve o svakome zna…

Bavio se sportom i studirao, a boks mu je bio velika strast. Kao član BK Novi Grad u mlađim kategorijama nagovještavao je da može da ima kvalitetnu karijeru. Uspio je dva puta da bude bokserski prvak BiH u kadetskoj, a isto to je ponovio i u juniorskoj konkurenciji….

Kao senior je s dosta uspjeha nastupao na revijama u olimpijskom boksu. U naselju ga znaju i s lokalnog igrališta, na kojem je skoro svakodnevno uvjek trenirao.


Zanimljivo je da je Šikalo akademski obrazovan. Ima diplomu Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i bezbjednosne studije u Sarajevu, koju je stekao u septembru 2015. godine.

Podsetimo, Šikalo je u Peruu uhapšen zbog povezanosti s kriminalnom grupom. Zaplijenjena je tona i po kokaina. Kako je on stigao do Perua nije poznato, ali postoji još jedan indikativan podatak.

Čitaj još:   U kafiću "Aster" u Travniku pronađeno tijelo stradalog vlasnika...

David Cufaj s Kosova proveo je detinjstvo, a kasnije i živeo u Sarajevu, bio je prijatelj i klupski kolega Šikala u BK Novi Grad.

Cufaj je tačno prije dve godine uhapšen u Peruu u spektakularnoj policijskoj akciji dok je spremao isporuku dvije tone kokaina za evropsko tržište. Cufaj je bio jedan od najvažnijih ljudi u narko- klanu koji je drogu iz Latinske Amerike slao u Evropu.


On je s petoricom Peruanaca kokain sakriven u paketima špargle pokušao da prebaci u Amsterdam. Vijrednost zaplenjenog kokaina procenjena je tada na čak četiri miliona američkih dolara. Cufaj je prije nekoliko godina prestao zbog povrede da se bavi boksom pa se odselio u Holandiju. Kontakti koje je imao pomogli su mu da sklopi partnerstva s peruanskim dilerima.

Kako kažu u Boljakovom Potoku, Šikalo je prije nekoliko mjeseci samo sam po sebi nestao iz naselja. Većini je vijest o hapšenju veliko iznenađenje, sve s obzirom na to da nije bio problematična osoba.

Novinari su pronašli porodicu uhapšenog Smaila Šikala u Sarajevu.

“Znamo zašto nas tražite i nemojte nas uznemiravati. Dijete je otišlo u bijeli svijet. Znate i sami da ovde posla nema”, rekao je Smailov otac, ne želeći više da govori o hapšenju sina u Peruu…

izvor agencije

Čitaj još:   MILANO: Korona virus u Italiji odnio 148 života, od jučer umrla 41 osoba... (foto)
GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši