IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVROPA, PRED PONOROM: Prati se haos u Britaniji,stižu prve reakcije…

O mogućem odlaganju datuma izlaska Britanije iz EU, Mas je rekao da će Unija to pitanje “konstruktivno razmotriti” ako joj bude upućeno…

BANJA LUKA: BiH, Vijesti, srijeda, 16.01.2018…10: 59…   EVROPA, PRED PONOROM: Prati se haos u Britaniji,stižu prve reakcije…

“Prva opcija, izlazak bez dogovora. Oni kažu: “Nema dogovora”. To je zastrašujuće za sve. Najveći gubitnici u tome bili bi Britanci”, rekao je Makron novinarima na kraju sedmočasovne debate sa lokalnim zvaničnicima.

On očekuje da će Britanci eventualno zatražiti dodatno vrijeme za ponovne pregovore o sporazumu…

Šolc je na Tviteru napisao da je ovo tužan dan za Evropu.

“Mi smo spremni”, rekao je on i naglasio da je Bregzit najgora mogućnost za EU, a prije svega Veliku Britaniju.

Predsjednica Demohrišćanske stranke (CDU) Anegret Kramp- Karenbauer izrazila je na Tviteru “iskreno žaljenje” zbog odluke britanskog parlamenta, uz ocjenu da je “tvrdi Bregzit najgora opcija”.

Njemački ministar vanjskih poslova Hajko Mas poručio je da nije ostalo mnogo vremena da se pronađe rešenje za izlazak Britanije iz Evropske unije i da je “prošlo vrijeme za igre”.

Čitaj još:   Počinje evakuacija turskih državljana iz VANHAU- a... (foto)

Mas je za Dojčlandfunk, nakon što su britanski poslanici sinoć odbacili sporazum britanske premijerke Tereze Mej sa Evropske unije o Bregzitu, rekao da su potrebni novi pregovori Britanije i EU.

On je dodao da su potrebni pregovori i o “bekstopu”, odnosno odredbi koja podrazumjeva otvorenu granicu između Sjeverne Irske i Republike Irske.

O mogućem odlaganju datuma izlaska Britanije iz EU, Mas je rekao da će Unija to pitanje “konstruktivno razmotriti” ako joj bude upućeno.

Nakon što je britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o Bregzitu, za danas je zakazano a glasanje o nepoverenju vladi.

Opozicioni lider Džeremi Korbin pozvao je na glasanje o nepoverenju vladi.

Protiv plana o Bregzitu su glasala 432 poslanika, a za sporazum su bila 202.

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši