Erdogan: Nakon sastanka s Kolindom Grabar,”Potrebno revidirati Dajton, Turska poštuje volju građana BiH…”

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Jedna od tema koja je zanimala novinare jeste i komentar Erdogan u kontekstu izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na oktobarskim izborima…

ANKARA: Turska, Ekonomija, Vijesti, četvrtak, 17.01.2018…11: 59… Erdogan: Nakon sastanka s Kolindom Grabar,”Potrebno revidirati Dajton, Turska poštuje volju građana BiH…” 

Dajtonski sporazum obavezno treba revidirati jer postalo je jasno da u dosadašnjem periodu nije uspio donijeti rješenje za budućnost BiH, poručio je u Ankari predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović…

Erdogan je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka s Grabar- Kitarović, koja danas boravi u posjeti Turskoj. 

Jedna od tema koja je zanimala novinare jeste i komentar Erdogan u kontekstu izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvat-skog naroda, na oktobarskim izborima, tema u vezi koje je zvanični Zagreb iznio svoje nezadovoljstvo i prenio je čak i u Europski parlament. 

Čitaj još:   DRAMA U PRIJEPOLJU: Pijan izazvao udes, pobjegao, pa ZAPALIO VOZILO...

“Poštujemo izbornu volju građana BiH i želim naglasiti značaj zajedništva svih naroda u ovoj zemlji”, poručio je Erdogan. 

Erdogan je dodao kako narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira, te kako im njegova zemlja, Turska, u tome pomaže. 

Turski predsjednik je govorio i o trilaterali Turska-BiH-Hrvatska i kazao kako će o ovoj trilaterali biti moguće detaljnije govoriti nakon što bude formirana vlast u BiH. 

“Dajtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati. Vrlo je jasno da Daytonski sporazum u dosadašnjem periodu nije donio rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine”, podvukao je Erdogan. 

S tim u vezi, Erdogan je naglasio kako je potrebno aktivno uključenje UN- a u vezi s BiH i Dajtonskog mirovnog sporazuma, odnosno njegove revizije…

Čitaj još:   KRVAVI OBRAČUN:Otac vođa, škaljarskog klana likvidiran u Kotoru... (foto)

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši