IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Erdogan: Nakon sastanka s Kolindom Grabar,”Potrebno revidirati Dajton, Turska poštuje volju građana BiH…”

Jedna od tema koja je zanimala novinare jeste i komentar Erdogan u kontekstu izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda na oktobarskim izborima…

ANKARA: Turska, Ekonomija, Vijesti, četvrtak, 17.01.2018…11: 59… Erdogan: Nakon sastanka s Kolindom Grabar,”Potrebno revidirati Dajton, Turska poštuje volju građana BiH…” 

Dajtonski sporazum obavezno treba revidirati jer postalo je jasno da u dosadašnjem periodu nije uspio donijeti rješenje za budućnost BiH, poručio je u Ankari predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan, nakon sastanka s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović…

Erdogan je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka s Grabar- Kitarović, koja danas boravi u posjeti Turskoj. 

Jedna od tema koja je zanimala novinare jeste i komentar Erdogan u kontekstu izbora Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvat-skog naroda, na oktobarskim izborima, tema u vezi koje je zvanični Zagreb iznio svoje nezadovoljstvo i prenio je čak i u Europski parlament. 

Čitaj još:   Erdogan: Turskoj ne treba odobrenje o broj vojnika na Sjevernom Kipru ostaće IX korpusa ili...

“Poštujemo izbornu volju građana BiH i želim naglasiti značaj zajedništva svih naroda u ovoj zemlji”, poručio je Erdogan. 

Erdogan je dodao kako narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira, te kako im njegova zemlja, Turska, u tome pomaže. 

Turski predsjednik je govorio i o trilaterali Turska-BiH-Hrvatska i kazao kako će o ovoj trilaterali biti moguće detaljnije govoriti nakon što bude formirana vlast u BiH. 

“Dajtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati. Vrlo je jasno da Daytonski sporazum u dosadašnjem periodu nije donio rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine”, podvukao je Erdogan. 

S tim u vezi, Erdogan je naglasio kako je potrebno aktivno uključenje UN- a u vezi s BiH i Dajtonskog mirovnog sporazuma, odnosno njegove revizije…

Autor: İndira Bojadžić FACE TV- İstanbul

http://ibalkan.net

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: Erdogan položio svečanu zakletvu, dočekan ružama…

Redzep Tajip Erdogan položio je svečanu zakletvu za mandat prvog Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more

Komentariši