IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIRIŠE NA BOSFOR: Mekane lepinje (PIDE) sa jogurtom… (video)

Vazdušaste lepinje ili po turskom PIDE omiljeni su za doručak, ručak i večeru jer svojim ukusom osvajaju i teraju da jedete još i još i još…

ISTANBUL: Regija, Recepti, Vijesti, petak, 18.01.2018…21:58… MIRIŠE NA BOSFOR: Mekane lepinje (PIDE) sa jogurtom… (video)

Lepinje PIDE su tako mekane, prefine, gotove za čas (i priprema i pečenje)! U izvornom receptu se zovu “Lepinje s jogurtom” no dodah njeno ime uz njih jer ona to zaslužuje! 

Potrebno je:

  • 500 g brašna 300 ml jogurta…
  • 1 kašičica soli…
  • 1 kašičica šećera….
  • pola kašičice sode bikarbone…
  • pola kašičice praška za pecivo…
  • 250 ml ulja za prženje lepinja…

Priprema:

U jednu posudu stavite jogurt koji je bio na sobnoj temperaturi, zatim šećer, so, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. Sve to lijepo izmiješati…

Pola kilograma brašna dodati u to i promiješati kašikom, žicom ili rukom. Testo treba da bude meko, ali ne smije da se lijepi ruke. Umjestiti i staviti u frižider 10 minuta da malo odmori. Nakon toga ponovo malo umijestite i napravite 5,6 loptica. Ostavite da stoji 5 minuta.

Čitaj još:   POZNATI Meteorolog Nedim Sladić najavljuje novu promjenu vremena... (foto)

U posudu stavite ulje, treba dosta ulja da bi se lepo ispekle. Zagrejte ulje da bude vrelo, a kad stavite da se peče smanjite temperaturu. Pre pečenja još malo razvaljajte testo.

U vrelo ulje stavite da se peku lepinje na laganoj vatri. Kad je lijepo pečena sa obe strane možete je izvaditi i staviti na ubrus da ocijedi višak masnoće.

Uživajte u savršeno pečenim lepinjicama. Kao prilog možete uzeti kajmak, sir ili neki slatki namaz, džem, krem… Prijatno!!!

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši