IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za dva minuta otkrite, sviđate LI MU SE…

Dok muškarci žele da zvuče muževnije, da imaju dublji glas kada im se neka djevojka dopada, one rade suprotno…

ISTANBUL:Regija, Zanimljivosti, petak, 18.01.2018…21: 51…  Za dva minuta otkrite, sviđate LI MU SE…

Antropolozi sa Univerziteta u Saseksu prisustvovali su takozvanim “spid dejting” sastancima i snimali potencijalne parove dok razgovaraju, kako bi vidjeli da li u tome postoji neki obrazac…

Već decenijama unazad stručnjaci govor tijela otkrivaju suptilne pokrete koji otkrivaju da li je neki muškarac zainteresovan za ženu. Ali, novo istraživanje je pokazalo da bukvalno za manje od dva minuta možete da otkrijete da li mu se dopadate ili ne. Obratite pažnju na njegov glas!

Vodeća autorka studije dr Katarzina Pisanski kaže da muškarci spuštaju boju glasa kada im se neka žena dopada i kada žele ponovo da je vide- a što je smatraju neodoljivijom, to im je glas dublji…

Čitaj još:   RUŠENJE USTAVNOG PORETKA BiH: Došli mu na noge- Pripadnici SIPA- e preslušali MILU Dodika u Banjoj Luci... (foto, video)

I dok muškarci žele da zvuče muževnije, da imaju dublji glas kada im se neka devojka dopada, one rade suprotno.

– Žene govore višim tonom i trude se da im glas bude manje monoton kada im se neki muškarac sviđa – otkriva dr Pisanski.

Međutim, ako “osjete” da je muškarac zainteresovan za njih, one spuštaju boju svog glasa…

Nekoliko studija je pokazalo da muškarci žene sa ‘piskutavijim’  glaso-vima smatraju atraktivnim i seksi. Žene sa ovakvim glasovima se ugla-vnom doživljavaju kao atraktivnije, mlađe i ženstvenije. Nasuprot tome, žene koje imaju nešto ‘hrapaviji’ glas doživljavaju se kao domina-ntne i zrelije”.  

Istraživači kažu da žene govore višim glasom kada oko njih nema mnogo “konkurencije”, u suprotnom snižavaju boju glasa…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši