IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRLJAVŠTINA, OPASNA PO VAŠE ZDRAVLJE: Ovako izgleda vaša tastatura i VI TO UDIŠETE!

Ako niste čistili skoro svoju tastaturu detaljno ili ste je samo površinski prebrisali krpom, onda ona izgleda baš kao ova sa slike: puna prašine, mrvica, pa samim tim i raznoraznih bakterija…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, subota, 19.01.2019…11: 59… PRLJAVŠTINA, OPASNA PO VAŠE ZDRAVLJE: Ovako izgleda vaša tastatura i VI TO UDIŠETE!

OVO je spas za tastaturu i ostala teško dostupna mijesta sa kojih treba ukloniti prašinu…

Australijski naučnici otkrili su da daska wc šolje ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, dok tastatura koju dijeli više ljudi ima 400 puta više bakterija.

Prost trik koji će vam pomoći da očistite tastaturu od prljavštine i mrvica – a treba vam samo flaša kečapa

U jednoj čikaškoj bolnici otkrivena je visokootporna bakterija MRSA na tastaturi, koja može da preživi 24 sata. U bolnici u Holandiji proučavali su stotinu tastatura koje se koriste i na njih 95 su pronašli streptokoke, strafil-okoke i druge patogene. Ispalo je da su tastature najprljavija podloga na cijelom odeljenju intenzivne nege.

Čitaj još:   USVOJEN ZAKON O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI: Saobraćaj normalizovan u Crnoj Gori... (foto)

S obzirom na to koliko često koristimo računar i nije čudo što se prljavština taloži između dugmića. Nije rijetkost ni da se iznad tastature istovremeno jede i piše, kašlje i kija.

Postavlja se pitanje koliko često treba čistiti tastaturu, na koje većina mikrobiologa odgovara da je to neophodno raditi najmanje jednom nedeljno...

Američki ljekari i medicinske sestre poručuju da se tastature dezinfikuju što češće, a pranje ruku prije i posle svakog korišćenja tastature je obavezno, a to naročito u sezoni kada vladaju grip i prehlade.

Ako samo vi koristite tastaturu, onda je većina bakterija vaše pa je dovoljno da je poprskate nekim dezinfekcionim sredstvom i prebrišete. Na kraju dana obavezno obrišite i vaš telefon jer se i na njemu mogu naći brojni patogeni…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši