IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA VIKEND: Snijeg i temperature do minus 15 C…

OVOG JUTRA Najniža temperatura u BiH izmjerena je na Bjelašnici, i to od minus 13 stepeni C…

SARAJEVO:BiH, Putovanja, Vijesti, petak, 25.01.2019… 07:59…VRIJEME ZA VIKEND: Snijeg i temperature do minus 15 C…

Tokom vikenda i početjkom naredne sedmice u Bosni i Hercegovini očekuje se snijeg i temperature koje će se kretati i do minus 13 stepeni Celzijusa…

Jutros u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme.U Bosni poveremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Najniža jutarnja temperatura izmjerena je jutros na Bjelašnici, i to minus 13 stepeni. Na Ivan-sedlu zabilježeno je minus šest stepeni, Sokocu minus pet, Bugojnu minus četiri,Bihaću,Gradačcu,Jajcu,Sarajevu i Tuzli minus tri, a u Bijeljini,Brčkom,Doboju,Livnu,Prijedoru, Sanskom Mostu, Srebrenici, Zenici i Zvorniku minus dva, Banjoj Luci i Grudama dva, Mostaru četiri, Širokom Brijegu i Trebinju pet te Neumu i Stocu sedam stepeni.

petak, 25.01.2019.
U jutarnjim satima biometeorološka slika nepovoljna, u drugom dijelu dana , usljed razvedravanja, poboljšanje opšte slike. Zbog niskih temperatura i vjetra sjevernog smjera prepručuje se prikladno odjevanje. Moguće su i reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije.

Čitaj još:   VRIJEME: Baš u inat virusu koji ne voli sunce... (foto)

subota, 26.01.2019.
Biometeorološke prilike su loše. Niske jutarnje temperature i promjenjivo vrijeme, kod osjetljivih osoba uzrokovat će pojačane tegobe u vidu reumatskih bolova i nesanice. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odjevanju.

Za vikend u BiH se očekuje oblačno vrijeme. U Bosni susnježica sa snijeg om. U Hercegovini u jutarnjim satima i tokom prijepodneva povremena slaba kiša ili susnježica. U planinskim djelovima Hercegovine i sa snijegom.

Očekivana visina novog snježnog pokrivača od pet do 15, lokalno u centraln im i istočnim područjima Bosne od 20 do 25 centimetara. Najviša dnevna temperatura od minus četiri do jedan, na jugu od tri do osam stepeni…

http://ibalkan.net

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

IDU JOŠ TRI DANA KIŠE, A POTOM PREOKRET…

Nešto više oblaka očekuje se u zapadnim područjima, gdje se Read more

Komentariši