IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PSG, Izabrao predsjednika: Sergej Trifunović na čelu…

Članovi Pokreta slobodnih građana glasali su za predsjednika tog pokreta, mjesec dana nakon što je Saša Janković podnio ostavku na tu funkciju…

BEOGRAD: Srbija, Vijesti, subota, 26.01. 2019… 22: 12…  PSG, Izabrao predsjednika: Sergej Trifunović na čelu…

Glumac Sergej Trifunović izabran je danas za novog predsednika Pokreta slobodnih građana…

Sergej Trifunović je sa 60 odsto osvojenih glasova na izbornoj skupštini, koja je trajala gotovo šest sati, pobjedio protivkandidata, dipomiranog pravnika Aleksandra Olenika.

Članovi Pokreta slobodnih građana tajnim glasanjem izabrali su i dva člana Predsjedništva- Petra Miletića i Lidiju Martinović.

Izbor novog predsjednika Pokreta slobodnih građana usledio nakon mjesec dana pošto je Saša Janković podneo ostavku na tu funkciju.

Dok je Janković bio na čelu PSG, ovaj pokret nije stavio potpis na zajedničke zahtjeve opozicije o izbornim uslovima, potpisanim 14. decembra. DAKLE od proljeća 2018. PSG je svakog petka organizovao performans i u dijelu Pionirskom parku, u blizini zgrade Predsjedništva Srbije, sa zahtjevom da se otkriju ubice kosovskog političara Olivera Ivanovića, i drugim zahtjevima . To su bila okupljanja, a poslednje 32. je održano, kako je saopšteno iz PSG, povodom godišnjice Ivanovićevog ubistva.

Čitaj još:   PODGORICA, SPRIJEČEN BOMBAŠKI NAPAD: Policija uhapsila tri osobe!!!

Zavisno od toga ko će biti izabran za novog predsednika – sa Jankovićem se povukao i dio rukovodstva, očekuje se da će PSG ili nastupati zajedno sa Savezom za Srbiju, ili moguće i sa Građanskim frontom koji predvodi dakle Inicijativa Ne davimo Beograd. Postoji mogućnost da lider nastoji poput Jankovića da osnuje sopstveni blok na opozicionoj sceni…

http://iBalkan.net

BEOGRAD PSG: Dok ubijaju advokate ministar policije, obmanuo javnost…

Pokret slobodnih građana nakon ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića i ranjavanja Read more

Komentariši