IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIJEG ODLOŽIO PUT

SPORT VIJESTI- odložena prijateljska rukometna utakmica izmedju Crvena Zvezda – Novi Pazar

Rukometna euforija u Novom Pazaru ne prestaje uprkos činjenici da agilna i uspješna Uprava rukometnog kluba Novi Pazar u ovoj pauzi izmedju dva dijela prvenstva trezveno analizirala situaciju i realno procjenila domete bez lažnih, pretjeranih i naduvanih ambicija pa kao razlog toga nije nasta vljena saradnja sa doskorašnjim trenerom kluba Nedeljkom Matićem koji je za klub, u ovom trenutku, bio preskup.

A šta znači trezveno razmišljati i u interesu sporta- to znači da Uprava Rukometnog kluba želi da stvori sopstvenu bazu igrača angažovanjem trenera koji će se posvijetiti i mladjim kategorijama jer je to jedini način da se trasira put budućnosti novopazarskog rukometa. Aferim. Tema je ovo za razmišljanje i kada su drugi sportski kolektivi našeg grada u pitanju.

Naravno, igrači sa strane su potrebni, ponekad i neophodni pogotovu u situacijama kada imate velike ambicije i kada se prave istorijski i zaista veliki rezultati. Medjutim, već se decenijama slažemo svi u konstataciji da se mora stvarati osnova od svoje djece, svojih igrača jer Novi Pazar ima neslućene potencijale u svim sportovima i sportskim disciplinama.

Rukometaši Novog Pazara, debitanti u rukometnoj eliti Srbije odigrali su sjajnu jesen i na kraju prvog dijela sezone kroz cilj prošli kao trećeplasirani odmah iza najjače ekipe bez svake sumnje ove godine Pančevačkog Dinama koji ima sve suhe pobjede i Šabačke Metaloplastike ekipa Novog Pazara savladala na svom parketu. Iza sebe je Novi Pazar ostavio i tako velike klubove kao što su Partizan i Crvena Zvezda.I to je zaista sjajno.

Nagledali smo se vrhunskog rukometa u dvorani Pendik. Pauza koja je uslijedila donijela je i neke promjene. Prije svega doveden je novi šef struke, šef je novi al je ime staro,Nedeljko i po treći put samo ovoga puta Vučković. Vučko,kako ga od milja zovu, bivši trener Proletera iz Zrenjanina, Politehn ike Temišvar, Železničara, Radničkog iz Kragujevca i ekipe Mokre gore. Sa Proleterom se vratio u Super ligu Srbije i Crne gore. U Politehnici Temišvar proveo 7 godina i uspio da od prosječne ekipe napravio tim za velike domete i ostvare sjajan uspjeh plasmanom u Evropu. Po povratku u Srbiju spasio Želju koji je bio u bezizlenoj situaciji u borbi za opstanak. Potom sa Radničkim KG napravio veliki uspjeh osvojivši vicešampionsku titulu igrao sa njima SEHA ligu. Veliki uspjeh napravio je i sa ekipom Mokre Gore, plasman u Super ligu i završnicu Kupa Srbije.

Čitaj još:   PEH NAD PEHOM: Džanan MUSA pozitivan na KOVID- 19, ne dolazi na okupljanje bh Zmajeva... (foto)

U medjuvremenu klub je napustio krilni napadač Boris Radivojević koji će u nastavku prvenstva plave boje Novog Pazara zamijeniti crno bijelim beogra dskog Partizana. Njegovo mjesto zauzeće Aleksa Maksić, juniorski reprezent ativac Srbije koji je branio boje Smedereva, RK Partizan, Morava iz Velike Plane, subotičkog Spartaka a sa reprezentacijom Srbije učestvovao na Svjets kom prvenstvu do 19 godina i Evropskom do 20 godina.

Ono što je važno napomenuti, atmosfera u ekipi je zaista sjajna. Trenira se svakodnevno, naporno ali rukometaši plavih ne kriju zadovoljstvo zbog ambijenta i atmosphere i pogotovu što ih već u prvom kolu, da kažemo, proljećnog dijela prvenstva, mada kad pogldate kroz prozor zima kao da se tek zahuktala, očekuje u dvorani Pendik veliki derbi i duel protiv Partizana iz Beograda.Ammbicija i Uprave kluba i rukometaša Novog Pazara ostaje da igraju maksimalno i što bolje, na svakoj utakmici će se boriti lavovski ostavljajući srce na parketu.

Veliki snijeg koji ovih dana ne prestaje da pada odložio je put rukometaša Novog Pazara za Beograd gdje su trebali odigrati test utakmicu protiv rukometaša Crvene Zvezde. Ovo je prilika i da vas poštovani ljubitelji rukometa pozovemo da 2. februara od 18 sati budete u dvorani Pendik da svi zajedno bodrimo naše momke u duelu protiv višestrukog prvaka države, četvorostrukog osvajača Kupa i trostrukog šampiona u Superkupu Srbije, ekipi koja je dva puta bila finalist EHF Kupa pobjednika Kupova i polufinalista EHF Čelendž kupa, jedna od najboljih rukometnih ekipa u bivšoj Jugoslaviji ekipe Partizana.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SAOBRAĆAJNA NESREĆA U CENTRU GRADA- Jedno lice povrijeđeno...

Crno bijelima smo uzeli mjeru u prvoj utakmici u Beogradu ( 26:24) bio je to zaista istorijski uspjeh novopazarskih rukometaša koji su odigrali sjajnu utakmicu. Očekujemo da ponovo gledamo jednu izvanrednu rukometnu predstavu u kojoj, vjerujemo, plavi imaju znanja, volje i snage da ponove uspjeh iz jesenjeg dijela prvenstva, trijumfuju na renomiranim protivnikom u derbiju 14 kola Super lige Srbije za rukometaše.

Vjerujemo i nadamo se punoj dvorani Pendik te da će navijači biti ona snaga, kao i uvijek do sada, koja svojim navijanjem, glasom, svojom ljubavlju nosi klub do pobjede.

Autori: Fehim Karišik i Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more

Komentariši