IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL Šetnja u znaku podrške Nicolasu Maduru…

Šetnju su organizovali članovi Komunistička partije Turske (TKP), učesnici su se okupili ispred zgrade opere Sureyya u istanbulskoj četvrti Kadikoy…

ISTANBUL: Svijet, Vijesti, nedelja, 27.01.2019… 09:29… ISTANBUL Šetnja u znaku podrške Nicolasu Maduru…

U najvećem i najvažnijem turskom gradu Megapolisu Istanbulu održana je šetnja u znak podrške venecuelanskom predsjedniku Nicolasu Maduru…

NA AZISKOJ STRANI ISTANBULA Šetnju organizovala Komunistička partija Turske (TKP), a učesnici su se okupili ispred zgrade opere Sureyya u istanbulskoj četvrti Kadikoy. 

Okupljeni su nosili državne zastave Turske i Venecuele, a istakli su i brojne transparente “SAD da skloni ruku s Venecuele”, “Narod Venecuele nije sam”, “Neka je proklet imperijalizam”, “Imperijalisti uvijek gube”. 

Uzvikujući parole podrške predsjednicu Venecuele Nicolasu Maduru, brojni okupljeni su se uputili prema centralnom trgu u Kadikoyu. 

U šetnji je učestvovao i ambasador Venecuele u Ankari Jose Gregorio Brach Reyes, koji se prisutnima obratio na turskom jeziku. 

Čitaj još:   PREMIJER VOĐEN STRAHOM OD BOGA: Nestankom Amfilohija, Krivokapić izgubio tlo pod nogama

“Hvala vam dragi prijatelji koji ste danas došli ovdje. Zahvaljujemo se za podršku iz svih dijelova Turske”, rekao je Reyes, te dodao: 

“Ono što trebamo učiniti u ovom trenutku jeste da priznamo izabranog predsjednika Bolivarske republike Venecuele i Bolivarske revolucije. Svijet je manji od petice (Pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a, op.a.). Bolivarska revolucija će se nastaviti, jer ona predstavlja jednu kulturološku i političku cjelinu. Revolucija se nastavlja.”

Nakon šetnje, okupljeni su se mirno razišli…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši