IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Nikola Kalinić, Nismo nebeski narod…

VELIKA ZVIJEZDA FENERBAHČEA, Svjestan je, kako kaže, da će ga “mnogi zamrzeti sada, ali Kosovski boj je bio pre 600 i više godina, a već dosta decenija to nije ‘naša’ teritorija”…

ISTANBUL: Regija,Sport, Košarka, Vijesti, utorak,29.01.2019…05: 59… ISTANBUL: Nikola Kalinić, Nismo nebeski narod…

Nikola Kalinić izjavio je, kovoreći o sporu Srbije i Kosova za jedan dnevnik beogradski, kako je “vreme da neko kaže javno: ‘Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje'”…

“Neka me isprave stariji i pametniji ako grešim. Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta. Ko mi ne veruje neka proputuje malo svetom i neka kaže strancima odakle je i ko je – doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo”, priznao je Kalinić…

Pričao i o potpisanom ugovoru Angele Merkel i Emmanuela Macrona, podsjećajući kako je prvi ugovor potpisan 1963., “dakle, 16 godina poslije svega što se dešavalo u Drugom svijetskom ratu”.

“Ej, 16 godina od svih zločina, zlodjela, žrtava su shvatili da moraju zajedno da rade i pogledajte gdje su sada. A mi i dalje pričamo o Kosovskom boju i ko zna čemu”, ukazuje Kalinić.

Čitaj još:   VELIKA TUGA: Sutra dženaza Elvedinu Ahmetoviću, vozaču kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u Slovačkoj... (foto)

Navodi i kako se “trudi da uvijek bude kritičan, kako prema svijetu, tako i prema samom sebi”, jsmatra da “kritika, pogotovo konstruktivna, doprinosi razvitku i napretku”.

“Iz ove perspektive najviše mi smeta manjak manira, tolerancije i nekih vrednosti koje ja cenim: iskrenosti, otvorenosti, drugarstva, kojima su mene učili. Sve su to teme koje su ispričane i koje su mnogi pametniji od mene već analizirali i studirali, ali nije loše ponoviti s vremena na vreme. Mislim da se ljudi udaljavaju i da počinju da se cene samo dve stvari – novac i strah. Dakle, ili nekome daj pare za nešto ili ga nateraj da te se plaši i uradiće šta želiš. Možda je to i prirodan sled kapitalizma”, kaže.

Iako ne živi u Srbiji veći dio godine, nego u Turskoj, gdje igra za Fener, gdje mu je trener Željko Obradović, ukazao je kako mu se “čini da je Srbija malo zastranila i skrenula s puta, ako smo ga ikad i imali”.

“Verovatno je to i normalno ako svako ko misli drugačije biva izopšten, oteran ili ismejan”, ukazuje Kalinić.

Rekao je i kako “otkad zna za sebe, gleda iste face po TV-u i sluša o istim likovima na radiju, a realno stanje u Srbiji, izuzevši Beograd i donekle Novi Sad, sve je gore”.

Čitaj još:   UŽAS: U hotelskoj sobi pronađeno beživotno tijelo poznatog bh. muzičara... (foto, video)

http://iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši