IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SPECIJALAC, UHAPŠEN U BEOGRADU, UBICA BIN LADENA: Ovdašnji Krimosi ga naoružali brušenim pištoljem…

Američki državljanin Danijel Dejvid Korbet, koji je nedavno uhapšen u Beogradu, bivši je marinac i pripadnik elitne jedinice Foke…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Vijesti, srijeda, 30.01.2019… 15: 59…SPECIJALAC, UHAPŠEN U BEOGRADU, UBICA BIN LADENA: Ovdašnji Krimosi ga naoružali brušenim pištoljem… 

Beogradskim ulicama kreću se nekadašnji pripadnici američkog Tima 6, koji su godinama po Avganistanu jurili i na kraju 2011. ubili najvećeg svijetskog teroristu Osamu bin Ladena!

Naime,američki državljanin Danijel Dejvid Korbet, koji je nedavno uhapšen u Beogradu, bivši je marinac i pripadnik elitne jedinice Foke, čiji je Tim 6 lovio ozloglašene teroriste.

Korbet je sada zaposlen u firmi „Rejven militari“,čiji je suvlasnik Džej Futlik , nekadašnji specijalni asistent Bila Klintona. Ovde je uhapšen u štek stanu, a kod njega je pronađen pištolj CZ- 99 sa izbrisanim brojem.

– Oružje su mu obezbijedili srpski državljani, koji su pali zajedno s njim. On, dakle, nije bio sam u svemu što je eventualno spremao. Još se ne zna ko je i s kakvim zadatkom poslao Korbeta u Srbiju, a u policiji su svi privedeni ćutali.

A prema saznanjima, u Srbiju nije došao sam- otkriva izvor medija iz bezbijednosnih krugova.

O ovom slučaju je govorio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da ima spoljnih faktora kojima ne odgovara stabilan region.

– Zamislite da nađete tipa iz Tima 6 koji je jurio Bin Ladena u Avganistanu, i nađete ga sa brušenim pištoljem ovde, i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su to dostavljali, a oni ćute svi kao zaliveni, neće da govore za šta je trebalo da se upotrebi.

Čitaj još:   Jutro oblačno, kod hriničnih bolesnika jačat će tegobe... (foto)

Pa nije valjda da je trebalo da se upotrebi za upucavanje soma ili smuđa u Dunavu – kazao je Vučić i dodao da je narod pametan i zna da neko ko je jedan od najpoznatijih specijalaca nije došao iz San Dijega u Srbiju tek tako.

Tim 6 je elitna jedinica američkih marinaca poznatih i kao Foke.Sprovode tajne antiterorističke operacije, ima ih stotinak, a baza im se nalazi u Dem Neku u Virdžiniji.

Poznati su kao mornarička grupa za specijalne ratne operacije (DEVGRU). Dijelovali su u ratnim područjima u Jemenu i Somaliji, a izvodili su vojne operacije i u Avganistanu.

Aktivnosti jedinice nadgleda Zajednička komanda za specijalne operacije (JSOC), koje nadgledaju američke vojne snage Delta. Mornarički Tim 6 toliko često sarađuje sa američkom kontraobaveštajnom agencijom da ih ponekad zovu „pretorijanska garda“ CIA, navode svijetski mediji.

Foke i Delta, pod komandom JSOC, naučili su da rade kao agenti FBI – prvo napadnu metu, ubiju ili zarobe osumnjičene potom sakupe dokaze na licu mesta…

Foke su dijelovale i na tlu Pakistana 2008. god, a prema navodima medija, sprovode i vežbe u Južnoj Koreji kako bi uklonili sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una.

Američki vojni zvaničnici potvrdili da u Južnoj Koreji izvedene zajedničke viježbe, ali ne i da im je cilj uklanjanje predsjednika Sijijeverne Koreje.

Čitaj još:   SEAD TAHIROVIĆ, na saslušanju se brani ŠUTNJOM

KO JE BIO VOĐA AL KAIDE

  • Bio vođa organizacije koja je izvela više terorističkih napada širom svijeta…
  • Nakon terorističkih napada 11. septembra 2001, SAD pokreću „rat protiv terorizma“
  • Likvidirale ga američke snage u maju 2011. u Pakistanu…

Izvor agencija

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši