IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMATIČNO U ZENICI: Mještani prepušteni sebi, proglašeno stanje prirodne nesreće (foto i video)

Situacija s poplava u Bosni i Hercegovini se još uvijek ne smiruje, a male rijeke stvaraju velike probleme…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, nedelja, 03.02. 2019…19: 58… DRAMATIČNO U ZENICI: Mještani prepušteni sebi, proglašeno stanje prirodne nesreće (foto i video)

Kiša koja ne prestaje da pada izazvala je probleme u nekoliko zeničkih naselja, a samo u Tetovu ugroženo je 40 objekata…

Mještani kažu da su prepušteni sami sebi, pa se međusobno evakuišu.

Prema riječima miještanke Hanumice Imamović, situacija je kritična.

“Nosim ljudima odjeću, sami sebe spasavamo, nema nikog da nam bilo kako pomogne…Sve, nažalost, podseća na majske poplave 2014. god. Međutim, onda se neko borio za ljude, sada smo prepušteni sami sebi”, kaže.

Sudeći prema izvještajima naših čitatelja situacija je dramatična u mjestu Kasipovići kod Novog Travnika i Koprivna kod Zenice…

Naime, na oba snimka vide se bujične rijeke koje su se izlile iz svojim malih korita koja ne uspijevaju da dovoljno brzo savladaju velike količine vode nastale topljenjem snijega i kišom.

Čitaj još:   VELIKI OPREZ, DANAS KIŠA PRAĆENA GRADOM: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

Podsjećamo, metereolozi najavljuju prestanak padavina, a nadležne službe pozivaju na smirenost te ne predviđaju izljevanje većih rijeka u našoj zemlji.

Alarmantna situacija je i u Bistričaku kod Zenice. Dio sela Vukotići i Jastrebac je odshečen, a saobraćaj je u potpunosti blokiran za ova mijesta.

I u Čajdrašu kod Zenice Kočeva se izlila na nekoliko mjesta i prijeti da popl avi stambene objekte, a dramatične scene su, takođe, i u Orahovici kod Zenice…

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši