IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Uhapšena, vođa terorista DHKP/C…

Pripadnici istanbulske policije iz Odjela za borbu protiv terorizma i Obavještajne službe Republike Turske (MIT) dobili su dojavu da se u istanbulskoj četvrti Avcilar skriva pripadnica DHKP/C-a Kilic…

ISTANBUL: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 03.02. 2019…10: 08… ISTANBUL: Uhapšena, vođa terorista DHKP/C…

Pripadnici snaga sigurnosti Republike Turske uhvatili su u Istanbulu Haticu Ruken Kilic, pripadnicu terorističke organizacije DHKP/C, koja je jedno od vodećih imena ove terorističke grupe…


ODARNA INFORMACIJA U TURSKOJ je iz Odjela za borbu protiv terorizma i Obavještajne službe Republike Turske (MIT) dobili dojavu da u istanbulskoj četvrti Avcilar skriva pripadnica DHKP/C-a Kilic, a za kojom je i raspisana potjernica i koja se nalazila na “plavoj listi” traženih terorista u Turskoj. 

Pripadnici snaga sigurnosti su pokrenuli akciju te uhapsili Kilic, a zajedno s njom u Istanbulu se krio i Serkan Ors, također pripadnik ove organizacije. 

Čitaj još:   Trgovac dijamantima sa državljanstvom Srbije, izrešetan na semaforu u Johanesburgu...

Na adresi na kojoj su se dvoje terorista krili, pronađena je i zaplijenjena značajna količina oružja, municije te digitalnog materijala i dokumenata. 

Uhapšeni su prebačeni u zgradu policije u Istanbulu, a u toku je sama kriminalistička obrada. 

Hatice Ruken Kilic je zajedno s Hatice Asik 10.augusta 2015. god učestvovala u terorističkom napadu ispred zgrade američkog konzulata u istanbulskoj četvrti Sariyer.

Hatice Asik je povrijeđena u napadu i uhapšena, dok je danas Kilic uspjela pobjeći.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši