IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRAN IMA NOVI ZA RESPEKT, ZASTRAŠUJUĆI PROJEKTIL: Izrael u šoku…

NOVA REGIONALNA SILA,Netanijahuu pozlilo od vijesti iz Teherana i sve otkazao,ime rakete sve govori! (video)

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 07.02. 2019…21: 58… IRAN IMA NOVI ZA RESPEKT, ZASTRAŠUJUĆI PROJEKTIL: Izrael u šoku…

U subotu je iranski ministar odbrane i načelnik Oružanih snaga Islamske Republike, brigadni general Amir Hatami, na ceremoniji predstavio nove krstareće projektile srednjeg dometa.

Pars Today piše kako je povodom 40. godišnjice pobjede Islamske revolucije u Iranu održana prezentacija novog krstarećeg projektila “Hovejzeh”.

Agencija IRNA javlja da je ministar odbrane Irana, general Amir Hatami, koji je govorio na predstavljanju projektila, svima čestitao na deceniji stvaranja projektila “Fajr” i dodao: “Krstareći projektil “Hovejzeh”, koji su razvili iranski stručnjaci koristeći najnoviju tehnologiju u svijetu, ima domet veći od 1350 km i namenjen je uništenju ciljeva stacioniranih na kopnu.”

Prema njegovim riječima, nova raketa odlikuje se niskom putanjom leta, velikom preciznošću navigacije i uništavanja, a ima veliku razornu moć.

General Hatami je naglasio da je ovaj projektil simbol vjere iranskog naroda u vlastitu snagu i znak da je iranski narod odlučan i da ne može biti nikako zaustavljen.

Istovremeno je iranski ministar odbrane naglasio kako su, uprkos najtežim sankcijama, ostvarili veliki napredak na području odbrane.

Čitaj još:   TURSKA NAJSTROŽIJE OSUĐUJE: Spaljivanje rukopisa Kur'ana u Švedskoj... (foto, video)

Izraelci su u šoku poslije subotnjeg “teheranskog poklona”. Uobičajena verbalna paljba izraelskih agitatora po Islamskoj Republici tog dana je gotovo utihnula. Izraelska vojska je takođe ćutala, čekajući valjda da se prvo oglasi vrhovni komandant.

Međutim Benjamin Netanijahu poručio da je bolestan i otkazao službenu posjetu Austriji, kao i učestvovanje na vojnim viježbama izraelske vojske, koje je trebalo da posjeti u nedelju.

Iranski krstareći projektil zaista zaslužuje muk Izraela. Prvo, Iranci su projektil nazvali po gradu na jugozapadnoj granici Irana, od njega samo 1000 kilometara do Tel Aviva ili Haife. Drugo, domet projektila je veći od 1350 km, a dizajniran je da uništi ciljeve na površini zemlje.

Dakle, vijerovanje Izraela u vojnu nadmoć nad regionalnim zemljama sada su postala prošlost i ne može ih spasiti ni “Ajron doum”, kupola od “drvenog gvožđa”, koja nije uspela odbije ni nedavni napad “prepotopskih” projektila Hamasa. Svima je jasno da “Ajron doum” ne može da odbije napad ovakvog projektila, koji Izrael može da gađa direktno sa iranske teritorije. Izraelska vojska je u regiji slabija i pitanje je vremena kada će se oprostiti od statusa regionalne sile.

Iransko dostignuće odmah je pozdravio i Damask, čiji je predstavnik u Ujedinjenim nacijama poslije zadnjeg napada rekao da će ako Savjet bezbjednosti ne uspije da obuzda izraelske agresore, Sirija kao odgovor na udare, gađati aerodrom u Tel Avivu…

Čitaj još:   DRAMA S "KRALJICOM DŽEPAROŠA": Policajci zatekli SABAHETU Džindo na stolici...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši