IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVİ PAZAR: Peticija protiv Šešelja Srba iz Novog Pazara

Oko hiljadu Novopazaraca srpske nacionalnosti stavilo je potpis na otvoreno pismo upućeno lideru Srpske radikalne stranke (SRS), osuđeniku za ratne zločine pred Tribunalom u Hagu, Vojislavu Šešelju u kome traže “da ne širi mržnju u njihovo ime i da oni ne žele da ratuju njegove ratove”.

Među njima je i Novopazarka Vesna Antić koja kaže da su se potpisnici samoinicijativno organizovali, te da su na ovaj način želele da pokažu da neće dozvoliti da neko narušava komšijske i prijateljske odnose u ovom gradu, većinski naseljenom Bošnjacima, oko 300 kilometara jugozapadno od Beograda.

“Ja sam ovde rođena, kao i moja porodica i mi želimo da nastavimo da živimo u slozi, miru i toleranciji. Decenijama unazad živimo sa komšijama muslimanima, slavimo sve praznike zajedno i božićne i bajramske i ostale, gajimo dobre međuljudske odnose u ovoj multietničkoj i multikulturalnoj sredini”, kaže Antić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Najteža bitka u bližoj istoriji grada...

Konkretan povod za otvoreno pismo lokalnih Srba, bile su brojne optužbe i uvrede koje je Šešelj kao narodni poslanik u Skupštini Srbije rekao tokom jesenjeg zasedanja Parlamenta za potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića, inače lidera Sandžačke demokratske partije, kao i Socijaldemokratske partije Srbije.

Napadi na Ljajića kulminirali su početkom ove godine objavljivanjem Šešeljeve knjige pod naslovom “Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić” u izdanju SRS, opozicine partije, treće po brojnosti u Skupštini Srbije.

izvor: agencije i radioslobodnaevropa

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši