IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PARIZ, PROTESTI SE PRETORILI U NASILJE: Auta gorela, svi slikali zapaljeni porše (video)

NEKOLIKO Hiljada “Žutih prsluka” je i 13. vikend zaredom, protestovalo na ulicama Pariza, a neki od njih sukobili su se policijom…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 10.02. 2019…07: 58… PARIZ, PROTESTI SE PRETORILI U NASILJE: Auta gorela, svi slikali zapaljeni porše (video)

Policija i demonstranti sukobili su se u Parizu i tokom ovoga vikenda i opet novi protesti…

Policija ispalila jedan suzavac na demonstrante iz pokreta “žutih prsluka”, no kad ih to nije zaustavilo, ispaljeno ih je još.

Hiljade Francuza su na ulicama u znak protesta zbog visokih cijena goriva i troškova života, javlja BBC.

Takođe, nekoliko automobila je zapaljeno. Posebnu pažnju privukao jedan zapaljeni “porše” iz koga je kuljao ružičasti dim.

Prema navodima Ministarstva unutrašnjih poslova, širom Francuske opet se okupilo oko 12.000 učesnika protesta, među kojima je i peko 4.000 u Parizu.

Čitaj još:   U četiri grada mogiće korona bombe: U jedan se masovno vraćaju sa ljetovanja iz Crne Gore... (foto)

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron ranije tokom sedmice uspio je primiriti tenzije, no istaknuo je kako neće odustati od poreza na gorivo.
 
Kazao je kako je to ključni dio buduće energetske strategije Francuske u borbi protiv globalnog zatopljenja, no dodao je i kako je otvoren za ideje kako se porez može primijeniti…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši