IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajevo, domaćini EYOF- a 2019: Vraćen olimpijski duh

OD DANAS Možemo reći da niko nije bio protivan ovom takmičenju, da su svi nivoi vlasti značajno investirali u infrastrukturu i da su svi segmenti društva u BiH radili zajedno, rekao je Izet Rađo, potpredsjednik OK BiH..

SARAJEVO: BiH,Sport, vijesti, nedelja, 10.02. 2019…06: 08… Sarajevo, domaćini EYOF- a 2019: Vraćen olimpijski duh…

POČINJE NOVA HISTORIJA Sarajevo i Istočno Sarajevo od danas, pa do 16. februara biće domaćini Evropskog zimskog olimpijskog festivala mladih (EYOF 2019). Očekuje se da će na EYOF-u, za koji se mnogi u BiH nadaju da će vratiti olimpijski duh, nastupiti oko 1.500 sportista 46 evropski zemalja.

Ukupan broj učesnika, zajedno sa sportistima, trenerima i ostalim a i sa brojnim članovima misija, iznosiće preko 2.000 ljudi, prenosi sve o danu prije otvaranja EZOF-a dopisnik regionalnog portala iBalkan.net

Prvog dana EYOF- a na rasporedu su treninzi u brzom klizanju, hokeju na ledu, snowboardu, ski trčanju, biatlonu i alspkom skijanju.

Čitaj još:   ANDRIJA Mandić može da izgubi crnogorsko državljanstvo, ako je srpsko stekao suprotno Zakonu, iako nema dokumenta Srbije... (foto, video)

Od 10. februara mladi sportisti iz gotov cijele Evrope kreću u borbu za odličja, a na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“ održaće se svečana ceremonija otvaranja EYOF- a.

Organizatori EYOF- a 2019. godine najavili su da će se ceremonija svečanog otvaranja održati 10. februara na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase Koševo“ u 19 sati. Naziv ceremonije je “We create together“ a to je (Stvaramo zajedno), koji je odabran kao tekst glavnog muzičko-plesnog performansa.

Planirano je da manifestacija opiše najskrivenije dijelove, govori o svim vrijednostima BiH, ulazeći duboko u suštinu prirodnog bogatstva, kaao i o raznolikosti predjela i važnosti ljudi koji u njoj žive…

http://iBalkan.net

PROGNOZA ZA PETAK: Oblačno, mjestimično sa pojačanom kišom…

U Bosni će danas biti pretežno oblačno, mjestimično sa pojačanom Read more

SARAJEVO Borci probili zaštitnu ogradu…

Vlada FBiH danas se izjasnila na upućene amandmane zastupnika u Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

Komentariši