IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUZLA, NAPETA POTJERA: Pucali na policajce, SEDAM uhapšenih, među njima i MALOLJETNICI…

Uhapsili sedam osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom na saobraćajnu patrolu u Tuzli…

TUZLA: BiH, Crna Hronika, vijesti 14.02. 2019…22: 38… TUZLA, NAPETA POTJERA: Pucali na policajce, SEDAM uhapšenih, među njima i MALOLJETNICI…

Službenici PS Zapad u Rudarskoj ulici, nakon uočenog prekršaja, pokušali su da zaustave automobil “škoda oktavia”, u vlasništvu E. B. iz Tuzle, ali se vozač oglušio na znak službenika policije i nastavio kretanje…

“Kada su stigli do raskrsnice sa suvozačevog mijesta iz automobila je kroz otvoren prozor ispaljeno nekoliko hitaca ka policijskoj patroli. Nakon toga automobil se munjevitom brzinom zaputio ka naselju Bukinje” navode u MUP TK.

Službenici PS Zapad pozvali su pojačanje, na teren su odmah pripadnici Jedinice za posebne namene MUP TK. Tokom potjere za vozilom u više navrata pucano je kroz prozor. Vozilo skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska, gdje se zaustavilo i iz njega su izašla četverica muškaraca, dok je jedan od njih odbacio pištolj.

“U tom trenutku vozač u “škodi” kreće u pravcu službenog vozila MUP. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt s vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt i sleieli su sa kolovoza u kanal, a “škoda” se udaljia sa mjesta događaja”, navode u MUP.

Čitaj još:   Šefka Begović Ličina- Diplome crvene

U travi gdje je vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj. Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju. Odmah zatim pronađene su četiri osobe koje su stavljene pod kontrolu, a radi se o S. M. (36) iz Tuzle, dva 16- godišnjaka i jedan 17- godišnjak.

“U mestu Plane pripadnici Jedinice za posebne namene MUP TK zaustavili su automobil “škoda oktavija”, kojim je upravljao A. D. (19) iz Tuzle.

Takođe je zaustavljen i automobil BMW, kojim je upravljao Z. K. (16), a na mijestu suvozača se nalazio B. B. (17), obojica iz Tuzle. Osobe su stavljene pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u “škodi”.

“Prilikom sletanja službenog vozila, dvojica službenika policije zadobila su lakše tijelesne povrede, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta”, navode u MUP…

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši