IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR: Antifašisti BiH na Partizanskom groblju odali počast herojima 2. svjetskog rata…

SLIKA KOJA JE OBIŠLA CIJELI SVIJET Antifašisti odali počast herojima iz Drugog svjetskog rata i podsjetili na značaj borbe protiv fašizma, ali i na važnost očuvanja tog spomenika…

MOSTAR: BiH, vijesti, 17.02. 2019… 08; 38…  MOSTAR: Antifašisti BiH na Partizanskom groblju odali počast herojima 2. svjetskog rata…

PRELIJEPI AMBIJENT u gradu Mostaru bilo je sve za pamćenje, polaganjem cvijeća na Partizanskom spomen-obilježju završena je manifestacija “Dani antifašizma” koja je od 11. do 16. februara, povodom 74. god od oslobođenja i slobode u Mostaru u Drugom svjetskom ratu, okupila brojne antifašiste iz Bosne i Hercegovine, regiona i okolnih zemalja bivše Jugoslavije, javlja reporterska ekipa regionalnog portala iBalkan.net…

Antifašisti su odali počast herojima iz Drugog svjetskog rata i podsjetili na značaj borbe protiv fašizma, ali i na važnost očuvanja tog spomenika. 

PRVO JE Uzeir Karadža iz Bugojna kaže da je dolazak na Partizansko spomen-obilježje u Mostaru za njega veoma emotivno, ali inspirativno za poruke novim generacijama i široj javnosti. 

„Ja bih poručio svima da se okrenemo novom vremenu, da se fašizam eliminiše i da nam dođu bolja vremena. Nadam se da će doći to uskoro. Ovo su zadnji trzaji nacionalista“, poručio je Karadža.

Čitaj još:   MARKO Tošić- odbornik DPS- BS: Nema nagovještaja podrške za smjenu DARIJA Vraneša predsjednika Opštine Pljevlja… (foto)

POSEBAN je ovo bio dan, veoma značajnim smatra i Uzeir iz Breze, koji iz godine u godinu zaredom dolazi na Partizansko groblje prvo da oda počast herojima iz Drugog svjetskog rata. 

„Mi, preferiramo da omladina dolazi. Učimo ih šta je antifašizam. Došlo nas je iz Breze 60, a poveli smo i 15 omladinaca. Svake godine nas je sve više iz Sarajeva, Vareša, Breze i krajeva Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije“, ističe Herco. 


Luka Ćibei je iz Slovenije posjećuje antifašističke skupove na prostoru svim prostrorima ex Jugoslavije i podržava borbu protiv nasilja. Dolazak u grad Mostar je, kako kaže, uvijek poseban.

KAŽE DA JE POSEBNO SA Ponosom a sa sobom nosi tri zastave, prvo svoje zemlje Slovenije, Europske unije i zastavu sa zvijezdom, koja je, kako ističe, simbol antifašizma i borbe za socijalni element čovjeka, kojem svi teže…

http://iBalkan .net 

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši