IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

SKANDALOZNI DEKAN Reagovao sa Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin…

BANJA LUKA: BiH, Zanimljivosti,vijesti… 19.02. 2019…08: 02… DEKAN, SKANDAL MAJSTOR IZ BANJA LUKE: “Nisam rekao da građani RS- a uzmu puške i pucaju na svakog migranta, već da…”

Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

Četiri krivična djela ove godine počinili su migranti na teritoriji bh. entiteta Republika Srpska. Posljednji se desio u Gradišci su u kući vezali vlasnika.

Nakon toga dekan banjalučkog Fakulteta za bezbjednost u Banjaluci Slobodan Župljanin pozvao je građane na samozaštitu. Za medije kaže nisam mislio na dežuranje sa puškama.

Dvojica mladića iz Alžira i jedan iz Palestine lišeni su slobode zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo i nanijeli fizičke povrede dvadesttrogodišnjaku iz Gradiške.

“Nakon saznanja da je izvršeno krivično djelo, na osnovu operativnih i istražnih radnji, utvrđeno je da su osumnjičeni 13.02.2019. oko 00:30 časova u kući, opština Gradiška,nanijeli povrede oštećenom, nakon čega su od njega otuđili određene predmete”, saopšteno je iz Policijske uprava Gradiška.

Čitaj još:   SUPER HABERI: Palestina najavila prekid odnosa sa zemljama koje otvore ili premjeste ambasade u Jerusalem...(foto)

Na sami događaj reagovao je dekan Fakulteta za bezbjednost Slobodan Župljanin. Mediji prenose da je poručio građanima da se preventivno samoorganizuju i preduzmu mjere samobezbjednosti i samozaštite.

“Nisam govorio da građani Republike Srpske uzmu puške i pucaju na svakoga ko naiđe, ali sam rekao da preduzmu sve one radnje koje mogu doprinijeti njihovoj bezbjednosti. Prvi korak je da obavijestite policiju o pojavi i kretanju lica koja nisu iz tog okruženja”, kazao je Župljanin.

Župljanin kao ostale mjere danas navodi i zaključavanje kuća, automobila, obavještavanje komšija i slično. Takva poruka je zamjena teza, poručili su iz Helsinškog parlamenta i dodali je poziv trebao biti upućen institucijama da rade posao za koji su plaćeni…

http://iBalkan.net

BEOGRAD: STRAH OD „BOŠNJAČKOG SANDŽAKA“a RS gledaju kao na svoju…“!!!

Ne postoji jasna vizija za budućnost između Srbije i Republike Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši