IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NARKO- BOS IZ SRBIJE POKUŠAO BJEKSTVO IZ ZATVORA: Vođa grupe, “Amerika” žalio se da mu nije dobro, a onda je počeo ŠOU… (video)

Srpski narko- bos Zoran Mihailović Jakšić (57), vođa grupe “Amerika”, prošle nedelje pokušao je da pobJegne iz jednog od najčuvanijih zatvora u Peruu, gdJe služi 20- godišnju zatvorsku kaznu…

LIMA: Svijet, Crna Hronika, vijesti… 20.02. 2019…21: 18… NARKO- BOS IZ SRBIJE POKUŠAO BIJEKSTVO IZ ZATVORA: Vođa grupe, “Amerika” žalio se da mu nije dobro, a onda je počeo ŠOU…

Njegovoj bandi “Amerika” pripadao je i državljanin BIH Smail Šikalo, koji je uhapšen početkom godine…

On je pritvoren na 18 mJeseci i nalazi se u istom zatvoru, jer je pokušao da prebaci tonu i po kokaina u Bosnu i Hercegovinu. Dok njegov šef pokušava da pobJegne Šikalo čeka suđenje, a priti mu 25 godina zatvora.

Jakšić, krijumčar droge i ubica, pokušao da pobjegne kroz bolnicu glumeći bolesnika, ali su zatvorski čuvari osujetili njegov plan.

– Jakšić se žalio da mu nije dobro, zbog čega je uprava zatvora odlučila da ga odveze na pregled.

Stražari su munjevito reagovali i njegov plan da im umakne je propao – objavili su peruanski mediji.

Čitaj još:   Drita LOLA (DPS): Cilj popisa je da se izvede zaključak da je broj Crnogoraca u manjini i na taj način obesmisli postojanje Crne Gore... (foto)

Nije precizirano da li je čovek sa hiljadu lica, kako zovu Jakšića, a za kojim tragaju Argentina, Grčka, NJemačka, Australija, BiH, pokušao da pobJegne iz ordinacije ili tokom transporta „maricom“.

Prema pisanju peruanskih medija, Jakšić je prije dvije godine lično platio i organizirao da narkobos Horhe Medina Gavilan (Jorge) iz zatvora u Peru pobjegne uz pomoć dvojice policajaca u kamionu koji je iz zatvora iznosio smeće.

Medina je pristao da bude jedan od glavnih svijedoka u procesu protiv Jakšića.

Medina je prije svedočenja pobjegao, pa se vijeruje da je Jakšić finansirao ovaj bijeg. Jakšić je poslije prebačen u samicu.

Onemogućeni su mu svi kontakti s drugim osobama. Povećan je broj stražara koji se brinu o njegovoj bezbjednosti.

Jakšić je uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA, kada je s lažnim dokumentima pokušao da pobjegne u Ekvador. Tokom istrage utvrđeno je da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

Tokom boravka u zatvoru, utvrdila tamošnja policija osnovu prisluškivanih telefonskih razgovora, Jakšiću su u posjetu dolazile prostitutke…

iBalkan.net

Čitaj još:   ISTORIJA GA PAMTI: Ahmed- paša je porazio Napoleona Bonapartea? "Ja sam Bošnjak, grub, neotesan vojnik..." (foto, video)

Komentariši