TURČIN, UBIO ŠABANA ŠAULIĆA U NJEMAČKOJ?! ALSIN LEVENT, NEMA NJEMAČKO DRŽAVLJANSTVO, VOZIO PIJAN, BEZ DOZVOLE, TUĐI AUTOMOBIL…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turčin Alsin Levent (35) je vozač koji je izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić i njegov dugogodišnji prijatelj Mirsad Kerić, a povrijeđen Šaulićev kum Slobodan Stojadinović, saznaju “Večernje novosti”.

Vozač se vodi kao uhapšen, ali on nije u zatvoru, već je u bolnici, zato što je povrijeđen i pod stalnom je prismotrom policije, otkriva izvor koji posjeduje zvanične informacije iz policije. Navodno, bio je i pod dejstvom alkohola.

Generalni konzulat Republike Srbije u Dizeldorfu nema zvanične informacije da se postupak obdukcije pokreće zbog konkretnih sumnji u uzrok smrti tragično preminulog pjevača Šabana Šaulića u konzulatu.

– Nama je rečeno da je obdukcija uobičajena procedura i da je državni tužilac uvjek u mogućnosti da samostalno odluči da li će da izda nalog za takav postupak – kaže generalni konzul u Dizeldorfu Branislava Perin Jarić.

Njegovo mišljenje je bilo da treba da se uradi obdukcija i onda su sve ustanove sa policijom dalje usmjerene ka tome. Doktori su nas obavjestili da su oni u obavezi da predaju tijelo Pogrebnom institutu, gdje će se taj postupak obaviti. Mi još nemamo izvještaj tužioca, dobićemo ga – objašnjava Branislava Perin Jarić.

Čitaj još:   CRNOGORSKI MINISTAR, STRADAO NA BOSFORU: Hitno prevezen u privatnu bolnicu u Istanbulu...

Ona naglašava da nije uobičajeno da dođe do takvih posjeta u obdukcionom postupku, ali da je tužilac izašao u susret, je ispoštovano sve što je obećao, kao i da je porodica veoma zahvalna zbog takvog odnosa.

Prema nalogu državnog tužioca posmrtni ostaci su iz bolnice u utorak ujutro prebačeni u Pogrebni institut, gdje će u četvrtak biti obavljena obdukcija.

– Obudkciju će obaviti tim iz Minstera, kako je naložio tužilac – objašnjava Perin Jarić.

Uobičajeni postupak traje oko tri sata, slijedi prikupljanje dokumentacije za dalji transport posmrtnih ostataka u Srbiju, koje obavlja Generalni konzulat sa njemačkim institucijama. Kada dobijemo tzv. pasoš za umrlog i ostale potrebne papire, onda se zajedno sa porodicom odlučuje kada će tijelo biti dopremljeno u zemlju. Može se očekivati da će i taj dio procedure biti gotov u četvrtak, jer je potrebno nekoliko sati da se sakupi dokumentacija.

Čitaj još:   DARKO, U DEPRESIJI: Shvatio šta je uradio, želi da vidi samo...

Njegovo tijelo će se, poslije sutrašnje obdukcije, avionom Vlade Republike Srbije biti prebačeno u Beograd, odakle će ga preuzeti nadležne službe i transportovati u kapelu na Novom groblju. Sahrana kralja narodne muzike Šabana Šaulića biće najvjerovatnije u ponedeljak.


Izvor Vecernje novosti

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši